Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Σολτς ζήτησε από τον Πούτιν να μην χρησιμοποιήσει χημικά η βιολογικά όπλα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Σολτς ζήτησε από τον Πούτιν να μην χρησιμοποιήσει χημικά η βιολογικά όπλα

Τηλεφωνική συνομιλία των δυο ηγετών την Τετάρτη - Στο τραπέζι και η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων Κιέβου-Μόσχας  - Η επιχείρηση του Πούτιν στην Ουκρανία έχει «σκαλώσει» είπε ο Σολτς στην Μπούντεστανγκ

scholz_putin_2
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σόλτς συζήτησαν για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, που έχουν «κολλήσει», κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν σήμερα, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, ο Γερμανός καγκελάριος ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο να μην χρησιμοποιήσει βιολογικά ή χημικά όπλα στην Ουκρανία. 

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο ανέφερε πως «ο Βλαντίμιρ Πούτιν περιέγραψε ορισμένες εκτιμήσεις στο πλαίσιο των κύριων θέσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις συνομιλίες αυτές» με το Κίεβο.

Η επιχείρηση του Πούτιν στην Ουκρανία έχει «σκαλώσει» είπε ο Σολτς στην Μπούντεστανγκ

Στο μεταξύ, στη διάρκεια ομιλίας του στη γερμανική βουλή, ο Σολτς ανέφερε πως η επιχείρηση του Πούτιν στην Ουκρανία έχει «σκαλώσει» και κάλεσε τη Μόσχα να σταματήσει «αμέσως» τις μάχες.

Κλείσιμο
Οι άνευ προηγουμένου κυρώσεις που επιβλήθηκαν από δυτικούς εταίρους λειτουργούν και θα επιφέρουν μόνο περαιτέρω ζημιά στην οικονομία της Ρωσίας, προειδοποίησε ο Γερμανός ηγέτης. «Αλλά αυτή είναι μόνο η αρχή, πολλές από τις πιο σκληρές συνέπειες θα φανούν τις επόμενες εβδομάδες», είπε, προσθέτοντας ότι «δημιουργούμε συνεχώς κυρώσεις».

Ο κ. Πούτιν «πρέπει να ακούσει την αλήθεια» ότι ο πόλεμος καταστρέφει όχι μόνο την Ουκρανία, «αλλά και το μέλλον της Ρωσίας».



Ειδήσεις σήμερα:

Ένα self test την εβδομάδα στα σχολεία και 100% πληρότητα στα γήπεδα, εισηγούνται οι Εμπειρογνώμονες

Καύσιμα: Μειώσεις και «έξτρα» έκπτωση για πληρωμές με smartphone

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν επαναφέρει την πυρηνική απειλή για να αποτρέψει την εμπλοκή του ΝΑΤΟ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης