Πόλεμος στην Ουκρανία: Εικόνες από τις καταστροφές στην Οδησσό μετά τους βομβαρδισμούς

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εικόνες από τις καταστροφές στην Οδησσό μετά τους βομβαρδισμούς

Μέχρι στιγμής, η Οδησσός δεν έχει πληγεί προς το παρόν στον βαθμό που έχουν χτυπηθεί οι νοτιοανατολικές περιοχές της Ουκρανίας και η πρωτεύουσα της χώρας - Πρόκειται, όμως, για ένα κομβικής σημασίας λιμάνι - Οι επιθετικές κινήσεις της Μόσχας στην περιοχή ερμηνεύονται ως προσπάθεια θέσει υπό  τον έλεγχό την παραλιακή ζώνη της  Μαύρης Θάλασσας

3914f455-33bf-4890-af6a-adf5c545e6ba__1_
Πληθαίνουν τα χτυπήματα κατά της κομβικής σημασίας πόλης της Οδησσού από ρωσικές ναυτικές δυνάμεις που εξαπολύουν πυρά κατά κατοικημένων κτιρίων.

Οι Αρχές της πόλης κατηγόρησαν τις ρωσικές δυνάμεις για βομβαρδισμούς που κατέστρεψαν κτίρια και προκάλεσαν φωτιές. «Δεν θα αφήσουμε την Οδησσό και θα παλέψουμε για την πόλη μας», είπε ο δήμαρχος της ουκρανικής πόλης, Γκενάντι Τρουχάνοφ.

Ο δήμαρχος της Οδησσού πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ούτε μία στρατιωτική εγκατάσταση κοντά και ότι οι επιθέσεις σημειώθηκαν κατά κατοικιών αμάχων.

Οι καταστροφές, που αποτυπώνονται στις φωτογραφίες, μοιάζουν ανυπολόγιστες.

9c2f282a-298f-4a61-9ff5-8fe8f644867c
43fdb8e8-3b5c-45ad-b02b-373c154989e7


Μέχρι στιγμής, η Οδησσός δεν έχει πληγεί στον βαθμό που έχουν χτυπηθεί οι νοτιοανατολικές περιοχές της Ουκρανίας και η πρωτεύουσα της χώρας. Πρόκειται, όμως, για ένα κομβικής σημασίας λιμάνι που δεν απέχει πολύ από τα σύνορα με τη Μολδαβία.

Οι επιθετικές κινήσεις της Μόσχας στην περιοχή ερμηνεύονται ως προσπάθεια να επεκτείνει το Κρεμλίνο τον έλεγχό του στη Μαύρη Θάλασσα.

Το πολεμικό ναυτικό της Ρωσίας πολιορκεί την Οδησσό εδώ και αρκετές ημέρες. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί επιθέσεις σε περιοχές κοντά στην πόλη της Οδησσού, στις ακτές της κυρίως. Η Οδησσός είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ουκρανίας, με περίπου ένα εκατομμύριο κατοίκους.

Κλείσιμο
Εδώ και αρκετές ημέρες η Οδησσός περιμένει μια μεγάλη ρωσική επίθεση και οι κάτοικοι έχουν οχυρωθεί στην πόλη.

ΗΠΑ: Αυξημένη κίνηση ρωσικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Άμυνας των ΗΠΑ αναφέρει ότι παρατηρείται αυξημένη δραστηριότητα ρωσικών πλοίων στο βόρειο τμήμα της Μαύρης Θάλασσας.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι αυτά τα πολεμικά πλοία ευθύνονται για κάποιους βομβαρδισμούς γύρω από την Οδησσό, αλλά επίσης είπε ότι δεν έχει ενδείξεις για αμφίβια επίθεση εναντίον της Οδησσού.

Η Ρωσία έχει περισσότερα από 10 πολεμικά πλοία στο βόρειο τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με τον αξιωματούχο που επικαλείται το CNN.

Ειδήσεις σήμερα:

Στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων με ρεαλιστικές προτάσεις - Σε δύο εβδομάδες η πλατφόρμα για τα καύσιμα, λέει ο Οικοόμου

«Τεράστιος κίνδυνος» παιδιά πρόσφυγες από την Ουκρανία να πέσουν θύματα διακινητών

Συγκλονιστικό βίντεο από Ουκρανία: Οβίδα «σκάει» δίπλα σε κόσμο μέσα σε σούπερ μάρκετ του Χαρκόβου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης