Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα απώλεια για τον Πούτιν - Νεκρός ο αναπληρωτής διοικητής του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα απώλεια για τον Πούτιν - Νεκρός ο αναπληρωτής διοικητής του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα

Πρόκειται για τον 18ο υψηλόβαθμο στρατιωτικό που σκοτώνεται σε ουκρανικό έδαφος - Ο θάνατος του φαίνεται να επιβεβαιώθηκε από έναν Ρώσο φίλο του, τον Konstantin Tsarenko - O ρωσικός στόλος ετοιμάζεται να του απονείμει τον βαθμό του αντιναυάρχου

stratigos-main
Μία νέα απώλεια υψηλόβαθμου στελέχους καταγράφει ο ρωσικός στρατός στο μέτωπο του πολέμου με την Ουκρανία. Και αυτό διότι σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά εξουδετερώθηκε στη Μαριούπολη ο αναπληρωτής διοικητής του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα.

Πρόκειται για τον 51χρονο Andrey Paliy ο οποίος φαίνεται να είναι ο μοναδικός υψηλόβαθμος αξιωματικός του ναυτικού που έχασε τη ζωή του στο μέτωπο. Και όλα αυτο την ώρα που έχει γίνει γνωστός ο θάνατος πέντε στρατηγών του ρωσικού στρατού.

Ο λόγος για τον Σεργκέι Σουχάρεφ ( διοικητής του Συντάγματος Αλεξιπτωτιστών της Κοστρόμα) που σκοτώθηκε στις 18 Μαρτίου, τον 47χρονο υποστράτηγο Αντρέι Σουχοβέτσκι ο οποίος σκοτώθηκε από πυρά ελεύθερου σκοπευτή στις 3 Μαρτίου, για τον 47χρονο Όλεγκ Μιτιάεφ ο οποίος έξουδετερώθηκε στη Μαριούπολη, κατά τη διάρκεια ουκρανικής επίθεσης μαζί με επτά μέλη μιας επίλεκτης ομάδας υπό την άμεση διοίκηση του Βλαντίμιρ Πούτιν, για τον 45χρονο υποστράτηγο  Βιτάλι Γκερασίμοφ ο οποίος ήταν πρώτος υποδιοικητής του 41ου στρατού της Ρωσίας και τον αρχιστράτηγο Αντρέι Κολέσνικοφ ο οποίος ήταν διοικητής της 29ης στρατιάς της ανατολικής στρατιωτικής περιοχής.

Ο θάνατος του φαίνεται να επιβεβαιώθηκε από έναν Ρώσο φίλο του, τον Konstantin Tsarenko, ο οποίος είναι γραμματέας του δημόσιου συμβουλίου της Ναυτικής Σχολής Nakhimov της Σεβαστούπολης. Σύμφωνα με πηγές ενημέρωσης ο Paliy είχε εμπλακεί σε επιθέσεις Ρώσων πεζοναυτών κοντά στη Μαριούπολη. Παρόλα αυτά, οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου του δεν είναι γνωστές. Μάλιστα ο ρωσικός στόλος ετοιμάζεται να του απονείμει τον βαθμό του αντιναυάρχου.

Κλείσιμο
Ο Paliy γεννήθηκε στο Κίεβο και το 1993 αρνήθηκε να δώσει τον ουκρανικό στρατιωτικό όρκο. Νωρίτερα είχε υπηρετήσει στο πυρηνοκίνητο-πυραυλοφόρο καταδρομικό «Μέγας Πέτρος». Ακόμη αναπληρωτής επικεφαλής της ρωσικής ναυτικής ακαδημίας στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας. Για τον θάνατό του μίλησε και η γερουσιαστής από τη Σεβαστούπολη Εκατερίνα Αλταμπάεβα. «Ο αναπληρωτής διοικητής του στόλου της Μαύρης Θάλασσας πέθανε στις μάχες για την απελευθέρωση της Μαριούπολης από τους Ναζί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, Mikhail Razvozzhaev, μιλώντας στο κανάλι του στο Telegram επιβεβαίωσε τον θάνατό του αξιωματικού. «Ο Αντρέι Νικολάγιεβιτς επέλεξε να υπερασπιστεί την πατρίδα του  και πέθανε για το ειρηνικό μας μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.





Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα επικίνδυνη τροπή με «χορό» πυραύλων – Ο Ζελένσκι προειδοποιεί τη Ρωσία με απώλειες

Πόλεμος στην Ουκρανία - ΗΠΑ: Βάζουν δύσκολα διλήμματα, όσο η Τουρκία «παίζει» με τη Ρωσία

Καιρός: «Παγώνει» η χώρα με χιόνια μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας - Πού θα «χτυπήσει» η βαρυχειμωνιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης