Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή κυρώσεων σε 313 Καναδούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων είναι και ο πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τριντό.
Εκτός του Τριντό, απαγορεύεται στο εξής η είσοδος στη Ρωσία στην υπουργό Εξωτερικών Μέλανι Ζολί, την υπουργό Άμυνας Ανίτα Άναντ και στα περισσότερα μέλη του κοινοβουλίου.
Σύμφωνα με τη Μόσχα, οι κυρώσεις επιβλήθηκαν σε αντίποινα για την «αντιρωσική» στάση της καναδικής κυβέρνησης.
Νωρίτερα, ο Καναδάς έβαλε κυρώσεις σε 15 Ρώσους αξιωματούχους οι οποίοι «διευκόλυναν και στήριξαν» την εισβολή στην Ουκρανία. «Ο πρόεδρος (της Ρωσίας Βλαντίμιρ) Πούτιν έκανε την επιλογή να επεκτείνει την παράνομη και αδικαιολόγητη εισβολή και μπορεί επίσης να κάνει την επιλογή να την τερματίσει αμέσως και να αποσύρει τις δυνάμεις του», ανέφερε η Ζολί. «Ο Καναδάς δεν θα διστάσει να λάβει περαιτέρω μέτρα εάν η ρωσική ηγεσία δεν αντιστρέψει την πορεία της», πρόσθεσε.
Οι καναδικές κυρώσεις, που πλήττουν κυβερνητικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους, ανακοινώθηκαν λίγη ώρα πριν απευθυνθεί στο καναδικό κοινοβούλιο, μέσω βιντεοκλήσης, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Με στρατηγικό όραμα και σταθερά ανοδική πορεία, ο Όμιλος Revoil κινείται ταυτόχρονα σε τρεις διαφορετικούς αλλά συμπληρωματικούς άξονες που έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς την ενέργεια.
Η αυτοκίνηση αλλάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Όμως η μεγαλύτερη επανάσταση δεν είναι ένα καλύτερο αυτοκίνητο αλλά ένας κόσμος που το χρειάζεται λιγότερο. Και εντελώς διαφορετικό.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.