Σε περίπτωση που ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν ακολουθήσει τη συμβουλή των δικηγόρων και δηλώσει αθώος, τότε θα ορισθεί τακτική δικάσιμος και αμιγές ορκωτό Δικαστήριο δώδεκα λαϊκών Δικαστών (ενόρκων) θα είναι αυτό που θα αποφανθεί επί της ποινής, η οποία σε περίπτωση ενοχής ενδέχεται να φθάσει και τα 20 χρόνια.
Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή παραδεχθεί την ενοχή του για τις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης, απόπειρας βιασμού και ομηρείας, τότε θα επέλθει μία συμφωνία ανάμεσα στην εισαγγελία και τους δικηγόρους του με σαφώς ευνοϊκότερους όρους.
Σύμφωνα με έρευνα που επικαλείται η εφημερίδα “Le Figaro” μόνο το 10% των υποθέσεων στην Νέα Υόρκη καταλήγει εν τέλει σε ακροαματική διαδικασία καθώς το υπόλοιπο 90% καταλήγει σε εξωδικαστική συμφωνία.
Το δικονομικό σύστημα στις ΗΠΑ διαφέρει τελείως από το αντίστοιχο ευρωπαϊκό, καθώς στις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο οι ένορκοι έχουν δικαιοδοσία - και μάλιστα απόλυτη - επί της ποινής, ενώ ο ρόλος του Δικαστή περιορίζεται επί της διαδικασίας.
Πολλές από τις αλλαγές που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση υποτιμώνται ή μένουν χωρίς φροντίδα, παρότι μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής, τις σχέσεις και την καθημερινότητα.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, που ξεχωρίζει για τις καταγάλανες παραλίες και τα καταπράσινα πευκοδάση συνεχίστηκε στις αρχές του Φθινοπώρου (7 - 9 Σεπτεμβρίου) το πρόγραμμα Plastic Free Greece, με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς που αποδείχτηκαν εξαιρετικά αποδοτικοί.