Πόλεμος στην Ουκρανία: Επιστολή Ζελένσκι στην οικογένεια του δημοσιογράφου Μπρεντ Ρενό

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επιστολή Ζελένσκι στην οικογένεια του δημοσιογράφου Μπρεντ Ρενό

Ο 51χρονος δημοσιογράφος και πρώην συνεργάτης των New York Times σκοτώθηκε την Κυριακή στο Ιρπίν - «Ο ουκρανικός λαός θρηνεί μαζί τους» είπε ο Ζελένσκι στην οικογένεια του δημοσιογράφου

ezgif-2-986b005784
Μια συγκινητική επιστολή στην οικογένεια του Αμερικανού δημοσιογράφου Μπρεντ Ρενό που φέρεται να σκοτώθηκε από ρωσικά πυρά την Κυριακή, έγραψε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, για «να τιμήσει τον νεκρό που έριξε φως στις πιο σκοτεινές στιγμές» του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο 51χρονος Ρενό από το Αρκάνσας, εργαζόταν ως freelance δημοσιογράφος και κινηματογραφιστής, όταν πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στην πόλη Ιρπίν, 30 μίλια βορειοδυτικά του κέντρου της πρωτεύουσας του Κιέβου.

Ο Ζελένσκι, στην επιστολή του προς την οικογένεια του Ρενό, εξήρε την αφοσίωσή του να ρίξει φως «εναντίον των δυνάμεων του σκότους» και είπε ότι «ο ουκρανικός λαός θρηνεί μαζί τους».

zelensky_gramma


«Ένας ταλαντούχος και γενναίος δημοσιογράφος, ο Μπρεντ έχασε τη ζωή του καταγράφοντας την ανθρώπινη τραγωδία, τις καταστροφές και τα βάσανα εκατομμυρίων Ουκρανών», έγραψε ο Ζελένσκι.

«Με όλο του το θάρρος και την αποφασιστικότητά του, ταξίδεψε στις πιο επικίνδυνες εμπόλεμες ζώνες για να κινηματογραφήσει την άνευ προηγουμένου σκληρότητα και το κακό, που επιβλήθηκε επίσης στο έθνος μας από το επιτιθέμενο κράτος» συνέχισε ο Ουκρανός προέδρος.

«Ο λαός της Ουκρανίας, που μάχεται ενάντια στο ρωσικό καθεστώς για να υπερασπιστεί την πατρίδα του και τη δημοκρατία στον κόσμο, θρηνεί μαζί σας».

Ο Ζελένσκι είπε στην οικογένεια του Ρενό ότι ήταν «ευγνώμονες στον Μπρεντ για τον επαγγελματισμό και τη δέσμευσή του στις αξίες της ηθικής και της δικαιοσύνης».

Και κατέληξε: «Μακάρι η ζωή, η υπηρεσία και η θυσία του Μπρεντ να εμπνεύσουν γενιές ανθρώπων σε όλο τον κόσμο να σταθούν στον αγώνα των δυνάμεων του φωτός ενάντια στις δυνάμεις του σκότους».



Ειδήσεις σήμερα:

Βαρβιτσιώτης: Καμιά ανοχή σε αυταρχικούς ηγέτες που θέλουν να επαναχαράξουν τα σύνορα

Φωτιά σε λεωφορείο που μετέφερε μαθητές στη Λάρνακα

«Είμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι για συμφωνία με τη Ρωσία» λέει το Κίεβο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης