Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ΕΕ εξετάζει κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς και απαγόρευση εξαγωγών προϊόντων πολυτελείας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ΕΕ εξετάζει κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς και απαγόρευση εξαγωγών προϊόντων πολυτελείας

Η Ευρώπη διαμηνύει ότι θα συνεχίσει να επιβάλλει κυρώσεις για να πιέσει τον Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο – Τυχόν απαγόρευση των ειδών πολυτελείας θα πλήξει έντονα τη Γαλλία και την Ιταλία

abramovich-0
Νέο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλοντας να εντείνει την πίεση στον Βλαντίμιρ Πούτιν για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με προσχέδια εγγράφων που εξέτασαν οι New York Times και σύμφωνα με δύο Ευρωπαίους διπλωμάτες, ο νέος γύρος κυρώσεων θα έχει στόχο πάνω από 12 άτομα, ενώ θα επιδιωχθεί η απαγόρευση εξαγωγών προϊόντων πολυτελείας που υπερβαίνουν μια συγκεκριμένη τιμή.

Αποδέκτης των κυρώσεων αναμένεται να είναι ο Ρώσος ολιγάρχης Ρόμαν Αμπράμοβιτς μετά άλλωστε και τα ανάλογα μέτρα που έλαβε η Βρετανία, όπου ζει. Οι κυρώσεις θεωρούνται αναμενόμενες, καθώς τα περισσότερα μέτρα που ελήφθησαν από ΗΠΑ, Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σε μεγάλο βαθμό συντονισμένα.

Πέραν των κυρώσεων σε φυσικά πρόσωπα, ένα άλλο μέτρο που συζητείται έντονα τον τελευταίο καιρό αφορά στην απαγόρευση εξαγωγών ειδών πολυτελείας. Εάν τελικώς κάτι τέτοιο εφαρμοστεί, οι χώρες που θα πληγούν θα είναι η Γαλλία και η Ιταλία, καθώς οι εμβληματικές μάρκες που διαθέτουν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις ρωσικές ελίτ.

Τη Δευτέρα, οι πρεσβευτές της ΕΕ θα συναντηθούν για να οριστικοποιήσουν τη λίστα των κυρώσεων. Ένα από τα εκκρεμή ζητήματα θα είναι σε ποια ακόμη ήδη πολυτελείας θα μπορούσε να επιβληθεί απαγόρευση. Η Κομισιόν έχει προτείνει απαγόρευση σε όλα τα είδη που κοστίζουν πάνω από 300 ευρώ, ενώ στο τραπέζι φαίνεται ότι βρίσκονται οι ρωσικές εξαγωγές σιδήρου και χάλυβα.

Ήδη, στη Ρωσία έχουν επιβληθεί κυρώσεις ικανές να ακρωτηριάσουν την οικονομία τους, ενώ στόχος είναι ο Πούτιν να σταματήσει τον πόλεμο. Πάντως, η Ευρώπη εξακολουθεί να αποκλείει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στον ενεργειακό τομέα, καθώς έχει μεγάλη εξάρτηση από τη Ρωσία.

Ειδήσεις σήμερα:

Ποιος ήταν ο δημοσιογράφος και σκηνοθέτης Μπρεντ Ρενό που σκοτώθηκε στο Ιρπίν


Οι ουκρανικές δυνάμεις αντεπιτίθενται σε δύο περιοχές, δηλώνει το Κίεβο


Βρετανός βετεράνος πολεμά στο πλευρό των Ουκρανών - «Έτσι στήνουμε ενέδρες στους Ρώσους τις νύχτες»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης