Εισβολή στην Ουκρανία: Βρετανός βετεράνος πολεμά στο πλευρό των Ουκρανών - «Έτσι στήνουμε ενέδρες στους Ρώσους τις νύχτες»

Εισβολή στην Ουκρανία: Βρετανός βετεράνος πολεμά στο πλευρό των Ουκρανών - «Έτσι στήνουμε ενέδρες στους Ρώσους τις νύχτες»

«Έχουμε εξολοθρεύσει περίπου 50 οχήματα, ακόμη και τανκς, και κρατάμε 80 φυλακισμένους, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι 18 ετών από τη Σιβηρία» - «Δεν γνωρίζουν καν για ποιο λόγο βρίσκονται εδώ» λέει στην Daily Mail ο 50χρονος Ζακ Ουέστ

mercenaries-0

Στην αντίσταση των Ουκρανών συμμετέχει ο Βρετανός βετεράνος, Ζακ Ουέστ, ο οποίος ζεί τα τελευταία δέκα χρόνια στην Ουκρανία.

Έχοντας υπηρετήσει περισσότερα από 25 έτη στο βρετανικό Πυροβολικό, ηγείται της ομάδας εθελοντών από όλη την Ευρώπη που προστατεύουν τη Ζαπορίζια. Η συγκεκριμένη πόλη είναι κομβικής σημασίας, αφού διαθέτει τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της χώρας.

βρετανος_1
Ο Ζάκ Ουέστ


Όπως είπε ο 50χρονος Ουέστ στη Mail Online, η αντίσταση των Ουκρανών είναι θεαματική, ενώ οι βραδινές επιχειρήσεις και ενέδρες τους εναντίον των Ρώσων έχουν στοιχίσει περίπου το 20% των δυνάμεων τους.

βρετανος2
Ο Ζακ Ουέστ ήταν για 26 χρόνια στο Βρετανικό πυροβολικό - Εδώ πολεμούσε στο Ιρακ

Είναι χαρακτηριστικό, όπως ισχυρίζεται, ότι έχουν καταστρέψει περισσότερα από 50 οχήματα, ακόμη και τανκς, ενώ κρατούν φυλακισμένους περίπου 80 Ρώσους. «Έχουμε εξολοθρεύσει περίπου 50 οχήματα και κρατάμε 80 φυλακισμένους, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι 18 ετών από την Σιβηρία. Δεν γνωρίζουν καν για ποιο λόγο βρίσκονται εδώ» σημειώνει ο βετεράνος.

βρετανος_4
Στην Κύπρο με τον βρετανικό στρατό


Κάθε βράδυ είναι νύχτα αγωνίας, αλλά και δράσης. «Η Παρασκευή ήταν μια έντονη νύχτα, χωρίς ύπνο και χωρίς ειρήνη», αποκαλύπτει, περιγράφοντας την σκληρή πραγματικότητα του πολέμου και της πόλης που δεν ησυχάζει και πολεμά. Όμως όπως λέει, σημειώνεται μια μικρή επιτυχία από την πλευρά των Ουκρανών.

Ο Ουέστ, ζει μαζί με τη σύντροφο του στην Ουκρανία. Έχουν αποκτήσει μαζί έναν γιο. Δεν θέλησε να φύγει από την χώρα όταν ξεκίνησε η ρωσική εισβολή, γιατί όπως λέει νιώθει αυτόν τον τόπο πλέον πατρίδα του.

βρετανος3

Οι ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκροί και τραυματίες από τον βομβαρδισμό στη Λβιβ - Ρωσικά στρατεύματα από την Κριμαία στην Οδησσό

Ξεκίνησε το γεύμα Μητσοτάκη με Ερντογάν - «Ρεαλιστικές ελπίδες» για το αποτέλεσμα της συνάντησης

Ο κρυφός έρωτας του Αμπράμοβιτς είναι μια 25χρονη με ρίζες από την Ουκρανία - Ποια είναι η Αλεξάντρα Κορεντιούκ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης