Πώς η εισβολή στην Ουκρανία επηρεάζει τα ταξίδια των Ρώσων, πύλη εξόδου η Σερβία

Πώς η εισβολή στην Ουκρανία επηρεάζει τα ταξίδια των Ρώσων, πύλη εξόδου η Σερβία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Παρά το κλείσιμο του εναέριου χώρου, δεν απαγορεύεται οι Ρώσοι να ταξιδεύουν στην Ε.Ε.  - Δημοφιλής προορισμός των Ρώσων η Κύπρος

rosia-taksidia
Δεδομένου του απρόβλεπτου του πολέμου στην Ουκρανία, οι Ρώσοι ταξιδιώτες προσπαθούν να παραμείνουν ευέλικτοι, καθώς οι πτήσεις προσαρμόζονται στη σύγκρουση. 

Το «παραθυράκι» για να επισκεφθούν θέρετρα και πόλεις σε όλη τη Δυτική Ευρώπη που χρησιμοποιούν Ρώσοι ταξιδιώτες  που πλήττονται από το αεροπορικό «μπλόκο» μετά την εισβολή στην Ουκρανία, ακούει στο όνομα Σερβία.


Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, οι θέσεις για πτήσεις μεταξύ Ρωσίας και Σερβίας αυξήθηκαν κατά περίπου 50% την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου σε σχέση με την περίοδο πριν από τον πόλεμο. Oι πτήσεις δε προς Γαλλία, Ελβετία, Ιταλία και Κύπρο – με ενδιάμεσο σταθμό το Βελιγράδι – αυξήθηκαν κατά 2/3, σύμφωνα με την εταιρεία για αεροπορικά εισιτήρια ForwardKeys, που ειδικεύεται στις τάσεις.

Η ουδέτερη στάση του Βελιγραδίου απέναντι στον πόλεμο, ερμηνεύεται ως ότι ο αερομεταφορέας Air Serbia είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τη Ρωσία, παρά τις όποιες απαγορεύσεις. Έτσι, οι Ρώσοι έχουν μια έξοδο διαφυγής προς Ευρώπη, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα χρειάζονταν να πετούν μέσω Τουρκίας ή Περσικού Κόλπου.

polemosoukrania-rosoi-travel

Κλείσιμο
H Air Serbia έχει τουλάχιστον διπλασιάσει τη χωρητικότητα προς τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη από την έναρξη του πολέμου τον περασμένο μήνα, προσθέτοντας ακόμη και ένα τεράστιο αεροσκάφος Airbus SE A330 που χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν για πτήσεις προς Νέα Υόρκη, σύμφωνα με έναν αντιπρόσωπο πωλήσεων στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου.

Δημοφιλής προορισμός των Ρώσων η Κύπρος

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το 8% των Ρώσων που μεταβαίνουν στο Βελιγράδι έχουν τελικό προορισμό την Κύπρο. Το αντίστοιχο ποσοστό για τον Ιανουάριο ήταν 0,3%. Το νησί βασιζόταν στη Ρωσία για το ένα πέμπτο του τουρισμού του πριν τον κορωνοϊό.

Οι Ρώσοι ταξιδεύουν επίσης μέσω Βελιγραδίου προς Σλοβενία, Αυστρία, Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία.



Πηγή: Bloomberg
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης