Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβαρδισμοί έπληξαν τη Λαύρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Σβιατογίρσκ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβαρδισμοί έπληξαν τη Λαύρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Σβιατογίρσκ

Το μοναστήρι που χτυπήθηκε χρονολογείται από τον 13ο αιώνα - Περίπου 520 γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν στο σημείο της επίθεσης - Η αεροπορική επιδρομή έγινε αργά το βράδυ του Σαββάτου σύμφωνα με αναφορές των Ουκρανών

lavra
Βομβαρδισμοί σημειώθηκαν σε γέφυρα που βρίσκεται κοντά στη Λαύρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Σβιατογίρσκ στην περιοχή του Ντονέτσκ, όπως μεταδίδει το Ukrinform επικαλούμενο ανάρτηση της ουκρανικής συνοριοφυλακής στο Telegram, η οποία συνοδεύεται από σχετικές εικόνες.

«Οι εισβολείς έπληξαν τη Λαύρα του Σβιατογίρσκ στην περιοχή του Ντονέτσκ», αναφέρει η συγκεκριμένη ανάρτηση, ωστόσο το «χτύπημα» φέρεται να μην είχε ως στόχο το μοναστήρι, αλλά την γέφυρα Σεβέρσκι Ντονέτς που συνδέει τις δύο όχθες και βρίσκεται κοντά στην είσοδο του ναού.

Αποτέλεσμα του ωστικού κύματος, που προκλήθηκε από την έκρηξη, ήταν οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στο κτήρια, καθώς πόρτες και τζάμια έσπασαν, ενώ κατέρρευσε και μέρος από τη στέγη, όπως φαίνεται και στις εικόνες.

Όπως σημειώνει το BBC, στα κελάρια του μοναστηριού είχαν βρει καταφύγιο περίπου 520 πρόσφυγες. Ανάμεσά τους ήταν 200 παιδιά. Το BBC επικαλείται για τις πληροφορίες αυτές την εφημερίδα Ukrayinska Pravda.



Σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ριμπάλκιν, επικεφαλής ΜΚΟ στην περιοχή, η αεροπορική επιδρομή σημειώθηκε στις 11:05 το βράδυ του Σαββάτου. «Χτύπησαν τον γυναικωνίτη. Αυτήν την ώρα τραυματίες ανασύρονται από τα ερείπια», δήλωσε ο Ριμπάλκιν.



Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες, γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν στον τόπο της επίθεσης. Οι τραυματίες, που ανέρχονται σε δεκάδες, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στην πόλη Βιατογκίρσκ και η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο. Νεκροί από την επίθεση δεν υπήρξαν.

Αδιευκίνιστο παραμένει το ποιος ευθύνεται για την έκρηξη, αλλά αναφορές κάνουν λόγο για ρωσικό χτύπημα.

Η Λαύρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Σβιατογίρσκ είναι μοναστήρι που υπάγεται στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, ενώ φιλοξενεί τα λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη του Σβιατογίρσκ.



Οι ειδήσεις σήμερα

Κουρδιστάν: Δώδεκα πύραυλοι έπεσαν κοντά στο προξενείο των ΗΠΑ στην Αρμπίλ

Πόλεμος στην Ουκρανία - «Σφίγγει» η ρωσική λαβίδα στο Κίεβο, «σφυροκόπημα» στη Μαριούπολη - Ζελένσκι: Αν θέλετε την πρωτεύουσά μας, θα πρέπει να την ισοπεδώσετε

Κυριάκος Μητσοτάκης: Γεύμα με τον Ερντογάν στον Βόσπορο με μήνυμα να πέσουν οι τόνοι

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης