Πόλεμος στην Ουκρανία: Επιθέσεις σε αποθήκη πυρομαχικών έξω από το Κίεβο - Πλησιάζουν οι Ρώσοι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επιθέσεις σε αποθήκη πυρομαχικών έξω από το Κίεβο - Πλησιάζουν οι Ρώσοι

Σειρήνες συναγερμού για αεροπορική επιδρομή ήχησαν νωρίς σήμερα το πρωί στις περισσότερες ουκρανικές πόλεις καλώντας τον κόσμο να αναζητήσει καταφύγια

426a0dbc-0f48-4b48-be5b-620edb67778f__1_
Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταστρέψει μέχρι στιγμής στην Ουκρανία 3.491 ουκρανικές εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ρωσικές δυνάμεις «συνεχίζουν την επίθεση στην Ουκρανία σε ένα ευρύ μέτωπο», δήλωσε ο Κονασένκοφ.

Οι Ρώσοι φαίνεται να είναι πιο κοντά από ποτέ σε μια οργανωμένη επίθεση στο Κίεβο μετά και τις ενισχύσεις που έφτασαν τα ξημερώματα για τους Ρώσους. Νωρίς το πρωί, ξέσπασε πυρκαγιά σε αποθήκη πυρομαχικών στο Βασιλκίβ της περιφέρειας του Κιέβου. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία η πυρκαγιά ξέσπασε μετά από σφοδρή ρωσική επίθεση με 6 πυραύλους στο τοπικό στρατιωτικό αεροδρόμιο περίπου στις 7 το πρωί.
  

Λίγο νωρίτερα, έπιασε φωτιά και μια αποθήκη κατεψυγμένων προϊόντων λόγω βομβαρδισμού στην περιοχή Μπρόβαρυ, βορειοανατολικά του Κιέβου, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας.  Ο βομβαρδισμός συνέβη στο χωριό Κβίτνεβε περίπου στις 3:30 π.μ. τοπική ώρα (8:30 μ.μ. ώρα Ελλάδας την Παρασκευή), ανέφερε το υπουργείο. Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές αναφορές, δεν υπήρξαν θύματα.
426a0dbc-0f48-4b48-be5b-620edb67778f__1_


Βομβαρδίστηκε τζαμί με πάνω από 80 αμάχους

Ένα τζαμί που φιλοξενούσε αμάχους, μεταξύ των οποίων Τούρκοι, βομβαρδίστηκε στη Μαριούπολη, όπου χιλιάδες άνθρωποι πολιορκούνται εδώ και ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Το τζαμί του σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς και της συζύγου του Ροξελάνα στη Μαριούπολη βομβαρδίστηκε από τους ρώσους εισβολείς», ανέφερε το υπουργείο με μήνυμα στο Twitter. «Περισσότεροι από 80 ενήλικοι και παιδιά φιλοξενούνται εκεί, μεταξύ των οποίων τούρκοι πολίτες», πρόσθεσε χωρίς να διευκρινίσει πότε έγινε ο βομβαρδισμός.

Γενικότερα, ξέσπασαν αρκετές πυρκαγιές στην περιφέρεια του Κιέβου μετά από ρωσικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.  Μια αποθήκη πετρελαίου κάηκε στο Βασιλκίβ, 36 χιλιόμετρα νότια του Κιέβου, και μια άλλη χτυπήθηκε στο χωριό Κριάτσκι σύμφωνα με μέσα της Ουκρανίας.

Σειρήνες συναγερμού για αεροπορική επιδρομή ήχησαν νωρίς σήμερα το πρωί στις περισσότερες ουκρανικές πόλεις καλώντας τον κόσμο να αναζητήσει καταφύγια, έγινε γνωστό από τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σειρήνες ήχησαν στην πρωτεύουσα Κίεβο, τη δυτική πόλη Λβιβ, στην Οδησσό και το Χαρκίβ, το Τσερκάσι, καθώς και στην περιφέρεια του Σούμι στη βορειοανατολική Ουκρανία, ανέφερε αριθμός τοπικών ουκρανικών μέσων ενημέρωσης.

Οι ρωσικές δυνάμεις φάνηκαν να ανασυντάσσονται χθες, Παρασκευή, για μια ενδεχόμενη επίθεση στο Κίεβο. Σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες, βάλλουν με πυρά πυροβολικού καθώς πλησιάζουν στην πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης