Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κρεμλίνο θα εθνικοποιήσει τις δυτικές εταιρείες που αποχωρούν από τη Ρωσία λόγω του πολέμου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κρεμλίνο θα εθνικοποιήσει τις δυτικές εταιρείες που αποχωρούν από τη Ρωσία λόγω του πολέμου

Η νέα παραγωγή πρέπει να χτιστεί «με βάση τα περιουσιακά στοιχεία που άφησαν πίσω τους οι πανικόβλητοι επενδυτές», είπε ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ

medvedev
«Οι δυτικές εταιρείες που εγκαταλείπουν τη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία βρίσκονται αντιμέτωπες με την εθνικοποίηση των εργοστασίων και των εγκαταστάσεων παραγωγής τους. Οι εταιρείες πρακτικά θα αφήσουν τη συλλογικότητα στη μοίρα τους», δήλωσε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας και πολιτικό «τέκνο» του Πούτιν, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Ως εκ τούτου», όπως είπε, «η ρωσική κυβέρνηση εργάζεται βήμα προς βήμα για την έναρξη της χρεοκοπίας των εταιρειών και στη συνέχεια την εθνικοποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων», δήλωσε ο Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας. «Προτεραιότητα της κυβέρνησης», τόνισε, «είναι να μην βγει κόσμος στους δρόμους μένοντας άνεργος».

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», ο Μεντβέντεφ υποστήριξε επίσης ότι, ότι η νέα παραγωγή πρέπει να χτιστεί «με βάση τα περιουσιακά στοιχεία που άφησαν πίσω τους οι πανικόβλητοι επενδυτές». «Μια τέτοια προσέγγιση είναι αντικειμενική και δίκαιη», υπογράμμμισε.

Από την κίνηση αυτή της Ρωσίας, επηρεάζονται εταιρείες από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη που ανακοίνωσαν ότι κλείνουν τα υποκαταστήματά τους στο ρωσικό έδαφος, στον απόηχο των δυτικών κυρώσεων για τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία, σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Για «εγκλήματα πολέμου» στην Ουκρανία κατηγορεί ο Σάντσεθ την Ρωσία

Μικρή αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης

Η Ρωσία μπορεί να λύσει τα προβλήματά της με πώληση πετρελαίου, λέει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης