Νέος πρόεδρος της Νότιας Κορέας ο συντηρητικός Γιουν Σουκ-Γέολ

Νέος πρόεδρος της Νότιας Κορέας ο συντηρητικός Γιουν Σουκ-Γέολ

Το κυριότερο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η κλιμάκωση της έντασης με τη Βόρεια Κορέα

25412738
Ο υποψήφιος της συντηρητικής αντιπολίτευσης Γιουν Σουκ-Γέολ είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών στη Νότια Κορέα, σε μια από τις πιο αμφίρροπες εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών στη χώρα, που θα διαμορφώσουν την πολιτική που θα ακολουθήσει την προσεχή πενταετία η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας.

Ο Γιουν, υποψήφιος του Κόμματος Λαϊκής Εξουσίας, επικράτησε του υποψηφίου του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος Λι Τζάε-Μιουνγκ με 48,6% έναντι 47,8%, με καταμετρημένο πάνω από το 98% των ψήφων.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Λι παραδέχθηκε την ήττα του και συνεχάρη τον αντίπαλό του. «Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα, αλλά δεν κατάφερα να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας», είπε απευθυνόμενος σε όσους τον ψήφισαν. Παράλληλα έστειλε μήνυμα προς τον εκλεγμένο πρόεδρο της Νοτίου Κορέας, καλώντας τον να αφήσει πίσω του τις όποιες διαφορές και να εγκαινιάσει μία εποχή ενότητας.

Καθ’ οδόν προς τα κεντρικά γραφεία του συντηρητικού κόμματος, ο Γιουν ευχαρίστησε θερμά το πλήθος των υποστηρικτών του που είχε συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι του.

Ο νέος πρόεδρος της Νοτίου Κορέας έχει να αντιμετωπίσει μία σειρά από προκλήσεις. Μεταξύ αυτών που ξεχωρίζουν είναι η κλιμάκωση της έντασης από τη Βόρεια Κορέα και η διαχείριση της πανδημίας Covid-19.

Ειδήσεις σήμερα:

Την αύξηση της πληρότητας σε γήπεδα και πλοία εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Πάνω από 400.000 Ουκρανοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Μαριούπολη

Στη φυλακή ο 60χρονος για το τετραπλό φονικό στην Ανδραβίδα - «Είχε φτάσει ο κόμπος στο χτένι» είπε στην απολογία του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης