Εισβολή στην Ουκρανία: Πήγε να βουλιάξει το γιοτ του Ρώσου αφεντικού του και τώρα πολεμάει τον Πούτιν στην Ουκρανία

Εισβολή στην Ουκρανία: Πήγε να βουλιάξει το γιοτ του Ρώσου αφεντικού του και τώρα πολεμάει τον Πούτιν στην Ουκρανία

Αφού προσπάθησε να βυθίσει, στη Μαγιόρκα, το σούπερ γιοτ «Lady Anastasia» του Ρώσου εκατομμυριούχου Αλεξάντερ Μιτζέεβ, ο 55χρονος Τάρας Όσταπτσουκ, μηχανολόγος-μηχανικός στο επάγγελμα, έφυγε για το μέτωπο - Πλέον φοράει την στολή του ουκρανικού στρατού και πολεμάει για την πατρίδα του

main_vythise_kenyriki
Ο Τάρας Όσταπτσουκ, 55 ετών, μηχανολόγος-μηχανικός στο επάγγελμα, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και πριν καταταγεί στον ουκρανικό στρατό, για να υπερασπισθεί την πατρίδα του, προσπάθησε να βυθίσει το σούπερ γιοτ Lady Anastasia, μήκους 156 ποδιών και αξίας πέντε εκατ. λιρών, του Ρώσου εκατομμυριούχου Αλεξάντερ Μιτζέεβ, πρώην επικεφαλής του στρατιωτικού προμηθευτή Russian Helicopter Corporation.

yachtbythise1


Με την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στη χώρα του, ο 55χρονος Ουκρανός μηχανικός, που εργαζόταν για τον Μιτζέεφ και βρισκόταν στη Μαγιόρκα, όπου ήταν αγκυροβολημένο το Lady Anastasia, βλέποντας ρώσικους πυραύλους και επιθετικά ελικόπτερα να χτυπούν αμάχους και πολυκατοικίες, που έμοιαζαν με το δικό του σπίτι στην Ουκρανία, αποφάσισε να βάλει το δικό του λιθαράκι στην εκδίκηση κατά του Πούτιν και των ανθρώπων του, πριν πάρει στα χέρια του το όπλο, για να πολεμήσει.

Ο Όσταπτσουκ εξήγησε πώς αποφάσισε να βυθίσει το γιοτ, απελευθερώνοντας βαλβίδες που επέτρεψαν να εισέλθει ορμητικά στο νερό στο σκάφος, που ήταν αγκυροβολημένο στο Port Adriano. Το γιοτ έμεινε εν μέρει βυθισμένο, αλλά ακόμα δεμένο στο αγκυροβόλιό του. Όταν έφτασε η Αστυνομία, ο Όσταπτσουκ λέει πως τους περίμενε και τους είπε: «Το αφεντικό μου είναι εγκληματίας που πουλάει όπλα που σκοτώνουν τον ουκρανικό λαό».

ostaptsouk
Κλείσιμο


Σε δηλώσεις του στην Daily Mail ανέφερε: «Ήξερα ότι δεν ήταν πολύ βαθιά εκεί -ίσως έξι μέτρα, οπότε το γιοτ θα βυθιζόταν μόνο 2,5 μέτρα, αρκετά όμως για να μπει το νερό στο κήτος του και τους πολυτελείς κύριους χώρους του, αλλά δεν θα βυθιζόταν εντελώς, διότι ο βυθός εκεί είναι πάρα πολύ αβαθής».

Και συνέχισε: «Ξέρω ότι ο Μιτζέεβ είναι ο υπεύθυνος για την κατασκευή αυτών των ελικοπτέρων και, αφού είδα αυτό το βίντεο, σκέφτηκα ότι έχω ένα σπίτι σαν αυτό που χτυπήθηκε και πέθαναν άνθρωποι και μπορεί να χτυπηθεί ανά πάσα στιγμή, οπότε ήθελα να αναλάβω δράση. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι ο Μιτζέεβ ήταν καλός εργοδότης και δεν έχω κανένα παράπονο όσο καιρό δούλευα γι' αυτόν, ήταν όμως η κατάσταση με τη Ρωσία που με ώθησε να εκδικηθώ τον Πούτιν, τους ανθρώπους του, τη Ρωσία».

Ο Όσταπτσουκ ήταν μέλος του προσωπικού του Μιτζέεβ και είχε εργαστεί γι' αυτόν αρκετά χρόνια, αλλά είπε στην Αστυνομία όταν συνελήφθη: «Δεν μετανιώνω γι' αυτό που έκανα και θα το έκανα ξανά».

Την περασμένη εβδομάδα, μετά το περιστατικό, η Αστυνομία ανέκρινε τον Όσταπτσουκ, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και πέταξε αμέσως στην Ουκρανία μέσω Ζυρίχης και Βαρσοβίας. Πέρασε τα σύνορα στη Rawa Ruska και στη συνέχεια ταξίδεψε δύο ημέρες για να φθάσει στο Κίεβο, όπου συνάντησε τον 27χρονο γιο του και κατατάχθηκε στον στρατό.

father_son_army


Ο Όσταπτσουκ επισήμανε: «Με ρώτησαν αν ήξερα να χρησιμοποιώ όπλο, είπα ότι δεν ήξερα, αλλά ήμουν πρόθυμος να μάθω για να υπερασπισθώ τη χώρα μου από τους Ρώσους εισβολείς. Η πόλη είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, με τα τρόφιμα και τις προμήθειες να τελειώνουν, αλλά το ηθικό είναι ακόμα υψηλό. Είμαι στο στρατό τώρα και έχω το όπλο και την στολή μου. Είμαι περήφανος που υπερασπίζομαι τη χώρα μου, ειδικά καθώς η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη τώρα. Είμαι περήφανος που φοράω την στολή της πατρίδας μου. Οι Ρώσοι έχουν αίμα στα χέρια τους και θα τους διώξουμε από την Ουκρανία. Δεν είμαι πλέον πολίτης. Δόξα στην Ουκρανία».

joined_army



Ειδήσεις σήμερα:

Στις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας οι απαντήσεις για το θρίλερ της Πάτρας - «Δεν υπάρχει κανένα σύνδρομο», λένε οι γιατροί

Η άνεργη με εισόδημα 250.000 ευρώ και άλλες ιστορίες βορείων προαστίων

Κλιμακώνεται η ρωσική εισβολή μετά το αδιέξοδο της Αττάλειας - Tα διλήμματα για Πούτιν και Ζελένσκι

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης