Βλαντιμίρ Πούτιν: Εικάζεται ότι αυτό είναι το μυστικό του γιοτ - Αγκυροβολημένο στην Τοσκάνη, αξίας $700 εκατ.

Βλαντιμίρ Πούτιν: Εικάζεται ότι αυτό είναι το μυστικό του γιοτ - Αγκυροβολημένο στην Τοσκάνη, αξίας $700 εκατ.

Είναι ένα από τα πιο πολυτελή και ακριβά γιοτ του κόσμου αυτή τη στιγμή - Το μήκος του φθάνει τα 140 μέτρα  - Διαθέτει δύο καταστρώματα ελικοπτέρων και μια πισίνα με αναδιπλούμενο κάλυμμα που μετατρέπεται σε πίστα χορού

ploio-putin
Στο στόχαστρο των ιταλικών αρχών βρίσκεται ένα υπερπολυτελές σκάφος που έχει αγκυροβολήσει στις ακτές της Τοσκάνης καθώς ο ιδιοκτήτης του μπορεί να είναι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Την ώρα που οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν βάλει στο μικροκρόπιο τα πολυτελή περιουσιακά στοιχεία Ρώσων ολιγαρχών το σούπερ γιοτ που εθεάθη στη «Marina di Carrara», μια μικρή ιταλική πόλη στις ακτές της Τοσκάνης, μαγνητίζει τα βλέμματα αλλά και εξάπτει τη φαντασία καθώς κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα το όνομα του ιδιοκτήτη. Αν και οργιάζουν οι φήμες ότι ανήκει στον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου.

Όπω αναφέρουν οι New York Times, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ακριβά γιοτ στον κόσμο. Το πολυτελές σκάφος ονομάζεται « Scheherazade» και βρίσκεται υπό το άγρυπνο βλέμμα της ιταλικής αστυνομίας.  Το κόστος του υπολογίζεται σε 700 εκατομμύρια δολάρια. Το μήκος του φθάνει τα 140 μέτρα και διαθέτει δύο καταστρώματα ελικοπτέρων .

Στο εσωτερικό, φωτογραφίες ενός πρώην μέλους του πληρώματος δείχνουν μια πισίνα με αναδιπλούμενο κάλυμμα που μετατρέπεται σε πίστα χορού. Υπάρχει επίσης ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο ενώ στα μπάνια, τα φωτιστικά είναι επιχρυσωμένα.Περίπου το 70% του πληρώματος του γιοτ είναι Ρώσοι.
poutin-ploio-deutero
 

Κλείσιμο
Η πολυτέλεια του γιοτ δείχνει ότι ο κάτοχός του θα μπορούσε να είναι ένας δισεκατομμυριούχος απο τη Μέση Ανατολή ή ένας πάμπλουτος Ρώσος, ακόμη και ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Ο καπετάνιος του πλοίου, Γκάι Μπένετ-Πιρς, Βρετανός υπήκοος, αρνήθηκε ότι ιδιοκτήτης του είναι ο Πούτιν. «Δεν τον έχω δει ποτέ. Δεν τον έχω γνωρίσει ποτέ», είπε μιλώντας τηλεφωνικά στην αμερικανική εφημερίδα .
Πρόσθεσε, όμως, ότι ο ιδιοκτήτης του δεν ήταν σε καμία λίστα των δυτικών κυρώσεων, αν και δεν απέκλεισε ότι θα μπορούσε να είναι Ρώσος. Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν θα προβεί σε αποκαλύψεις καθώς δεσμεύεται από «ρήτρα εχεμύθειας».

Σύμφωνα με στοιχεία του «MarineTraffic», τα τελευταία καλοκαίρια, το πανάκριβο αυτό γιοτ διέσχιζε τα νερά της Μαύρης Θάλασσας στο Σότσι, όπου βρίσκεται η εξοχική κατοικία του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η εταιρεία διαχείρισης του σκάφους είναι η «Imperial Yachts», που εδρεύει στο Μονακό. Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία διαχειρίζεται το «Amore Vero», το γιοτ του στενού φίλου του Πούτιν και αφεντικού της Rosneft, Iγκόρ Σέτσιν, που έχουν ήδη κατασχέσει οι γαλλικές αρχές.

Την ίδια ώρα, η ιταλική οικονομική αστυνομία είχε ξεκινήσει έρευνα για το γιοτ. Το βράδυ της Δευτέρας, ο καπετάνιος του υποστήριξε ότι «δεν είχε άλλη επιλογή» παρά να παραδώσει τα έγγραφα που αποκαλύπτουν την ταυτότητα του ιδιοκτήτη του στις ιταλικές αρχές, οι οποίες τον διαβεβαίωσαν ότι θα χειριστούν το θέμα υπό άκρα μυστικότητα.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Πούτιν ενδέχεται να κλιμακώσει την επίθεση και «οι επόμενες εβδομάδες θα είναι άσχημες», εκτιμούν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το Μπάκιγχαμ «έκλεισε» την υπόθεση κακοποίησης της Βιρτζίνια Τζιούφρε από τον πρίγκιπα Άντριου με 7 εκατ. στερλίνες

Ειδική άδεια ασθενείας λόγω κορωνοϊού: Ηλεκτρονική αίτηση στον e-ΕΦΚΑ για τη χορήγηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης