Οι Ουκρανοί πήραν στα χέρια τους τον «φονιά» των τανκ – Δείτε βίντεο

Οι Ουκρανοί πήραν στα χέρια τους τον «φονιά» των τανκ – Δείτε βίντεο

Πλέον οι ουκρανικές δυνάμεις διαθέτουν τους γερμανικούς αντιαρματικούς εκτοξευτές Panzerfaust 3 – Στην τελευταία έκδοσή τους διαθέτουν μέχρι και υπολογιστή για την ανάλυση δεδομένων βολής και αποστασιόμετρο λέιζερ

germaniko_oplo3
«Περιμένουμε τα τανκ σας» λέει στο σχετικό βίντεο ο Ουκρανός στρατιώτης, δείχνοντας τα τελευταίας γενιάς Panzerfaust 3, τους αντιαρματικούς εκτοξευτές που στην τελευταία έκδοση τους, διαθέτουν μέχρι και υπολογιστή για την ανάλυση των δεδομένων βολής καθώς και αποστασιόμετρο λέιζερ.


Το συγκεκριμένο αντιαρματικό όπλο έχει μέγιστο βεληνεκές 600 μέτρα και μπορεί να διαπεράσει 360 mm ομοιογενούς θωράκισης και προορίζεται περισσότερο για βολές κατά στατικών στόχων. Σύμφωνα με αξιωματούχο του Ουκρανικού στρατού, πρόκειται για το όπλο που θα τους βοηθήσει να σπάσουν την φάλαγγα των αρμάτων που βρίσκεται έξω από το Κίεβο και δη των ακινητοποιημένων τανκ που έχουν βυθιστεί μέσα στη λάσπη.


Κοινό γνώρισμα όλων των Panzerfaust 3 είναι το διαμέτρημα των 60 mm και η πολεμική κεφαλή διαμετρήματος 110 mm. Η κατασκευή τους ξεκίνησε το 1978 από την εταιρία Dynamit-Nobel και το 1985 άρχισαν οι πρώτες δοκιμές .


Οι Ουκρανοί πήραν στα χέρια τους τους τον “φονεα” των τανκ



Το όπλο τέθηκε σε μαζική παραγωγή στις αρχές τις δεκαετίας του 1990 και πριν από λίγες μέρες οι γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν πως πρόκειται να παραδώσουν μεγάλο αριθμό Panzerfaust στον ουκρανικό στρατό, κάτι που συνέβη τα τελευταία 24ωρα. Μάλιστα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερ, που επικαλείται επιστολή του ολλανδικού υπουργείου Άμυνας στο κοινοβούλιο της χώρας, η Ολλανδία θα παράσχει με τη σειρά της στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις 50 αντιαρματικούς εκτοξευτές Panzerfaust 3 μαζί με 400 ρουκέτες.


Κλείσιμο
germaniko_oplo
germaniko_oplo1
germaniko_oplo2



Ελαφρά αντιαρματικά όπλα επόμενης γενιάς παρέδωσε και η Βρετανία


Εξοπλισμό στην Ουκρανία παρείχε και η Βρετανία που έχει παραδώσει 3.615 ελαφρά αντιαρματικά όπλα επόμενης γενιάς, ενώ σύντομα θα αρχίσει την αποστολή μικρής παρτίδας αντιαρματικών πυραύλων Javelin, με βάση τις ανακοινώσεις του υπουργού Άμυνας.

Η Βρετανία έχει επίσης δώσει όπλα, πυρομαχικά, προστατευτικά, μπότες, κράνη και συστήματα επικοινωνίας στην Ουκρανία.


Ειδήσεις σήμερα:

Την αύξηση της πληρότητας σε γήπεδα και πλοία εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Πάνω από 400.000 Ουκρανοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Μαριούπολη

Στη φυλακή ο 60χρονος για το τετραπλό φονικό στην Ανδραβίδα - «Είχε φτάσει ο κόμπος στο χτένι» είπε στην απολογία του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης