Γενί Σαφακ: Τέσσερις κρίσιμες συνομιλίες αυτές τις μέρες στην Τουρκία

Γενί Σαφακ: Τέσσερις κρίσιμες συνομιλίες αυτές τις μέρες στην Τουρκία

Οι πρόεδροι του Ισραήλ και του Αζερμπαϊτζάν, οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και Ουκρανίας, καθώς και ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρεθούν στην Τουρκία, για υψηλού επιπέδου συναντήσεις

tourkia1
Για «τέσσερις κρίσιμες συνομιλίες» που θα διεξαχθούν αυτή την εβδομάδα στην Τουρκία, κάνει λόγο η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, επισημαίνοντας πως τις επόμενες πέντε μέρες: «θα σημειωθεί έντονη διπλωματική κίνηση στην Τουρκία».

Η εφημερίδα αναφέρεται στην σημερινή επίσκεψη του Ισραηλινού προέδρου Ισαάκ Χέρτζογκ, πρώτη επίσημη επαφή ανάμεσα στις δύο χώρες από το 2008. Θα ακολουθήσει αύριο Πέμπτη η επίσκεψη του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ, που θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Ταγίπ Ερντογαν, αλλά και η συνάντηση στην Αττάλεια των υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και της Ουκρανίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Ντμίτρο Κουλέμπα αντίστοιχα, προκειμένου να αναζητηθεί λύση που θα οδηγήσει στον τερματισμό του πολέμου. Τέλος την Κυριακή 13 Μαρτίου θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
dimosievma

Το δημοσίευμα επισημαίνει τη σημασία των συναντήσεων αυτών, που στόχο έχει την ενδυνάμωση της θέσης της Τουρκίας στις διεθνείς εξελίξεις -όπως βασικό ρόλο στην επίλυση της διαφοράς Ρωσίας – Ουκρανίας- αλλά και στην προώθηση διμερών ζητημάτων που λειτουργούν ως «βαρίδια» για την τουρκική εξωτερική πολιτική. Κυρίως με το Ιρσαήλ και λιγότερο με την Ελλάδα όπου δεν διαφαίνεται διάθεση υποχώρησης από τις προκλητικές διεκδικήσεις γύρω από το αφήγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας» και όχι μόνο.

Ειδήσεις σήμερα:

Βίλλα Χουμπέρ: Η ιστορία του ανακτόρου στον Βόσπορο όπου θα συναντηθούν Μητσοτάκης - Ερντογάν

ΜέΡΑ25: Τρίτωσε το κακό για τον Γιάνη Βαρουφάκη – Γυναικείο «κίνημα» παραιτήσεων με αιχμές

Υβόννη Μαλτέζου: «Με τον Αρζόγλου παντρευτήκαμε γιατί δεν με άφηνε η μάνα μου να βγαίνω»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης