Πόλεμος στην Ουκρανία: «Μονόδρομος η επιβίωση» λέει Έλληνας μέλος της Εθνοφρουράς

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Μονόδρομος η επιβίωση» λέει Έλληνας μέλος της Εθνοφρουράς

«Δεν προλάβαμε να φύγουμε» εξήγησε ο 27χρονος Μάνος Δεμερτζής στο protothema.gr - Με γνώμονα την προστασία της οικογενειάς του έμεινε πίσω για να πολεμήσει - «Αδιανόητο να έχουμε πόλεμο στην Ευρώπη το 2022»

demertzis-arthro
Ο Μάνος Δεμερτζής είναι ένας από τους Έλληνες που έχουν ενταχθεί στην εθνοφρουρά της Ουκρανίας για να προστατέψει την οικογένειά του. Πρώην καταδρομέας του ελληνικού στρατού βρέθηκε στην χώρα πριν από τρία χρόνια περίπου όταν αποφάσισε να ζήσει εκεί με τη σύζυγό του Χριστίνα, ουκρανικής καταγωγής.

Όπως ο ίδιος λέει στο protothema.gr έμεινε στην Ουκρανία γιατί δεν πρόλαβε να φύγει και πλέον η επιβίωση είναι μονόδρομος τόσο για εκείνον όσο και για την σύζυγό του.

χριστινα_και_μανος_δεμερτζης


«Δεν μπορώ να καταλάβω πως το 2022 έχουμε πόλεμο στην Ευρώπη. Έχουν πεθάνει χιλιάδες αθώοι εξαιτίας της πολιτικής που κάποιοι θέλουν να εφαρμόσουν» λέει αρχικά και προσθέτει: «Με τη σύζυγό μου όταν ξεκίνησε ο πόλεμος δεν περιμέναμε ότι θα κυριαρχήσει σε όλη την ουκρανική επικράτεια και δεν προλάβαμε να φύγουμε. Έχοντας γνώσεις πάνω στο χειρισμό όπλων και πολεμικού εξοπλισμού μαζί και με άλλους εθελοντές πρώην στρατιωτικούς, κυνηγούς και άλλους ενταχθήκαμε μέλη στην εθνοφρουρά. Δηλαδή στις ομάδες που επικουρούν τον ουκρανικό στρατό και έχουμε σκοπό να προστατέψουμε τις οικογένειές μας».

ΜΑΝΟΣ_ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ_ΑΠΟ_ΤΗΝ_ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ_ΤΟΥ_ΣΤΗΝ_ΕΛΛΑΔΑ


Κλείσιμο
Ο 27χρονος Μάνος ο οποίος βρίσκεται κοντά στο Κίεβο αλλά σε μέρος που δεν ήθελε πει, αποκάλυψε ότι πολλοί Έλληνες έχουν ενταχθεί στον ουκρανικό στρατό και πολεμούν εναντίον των Ρώσων αφού οι περισσότεροι βρίσκονται στην Ουκρανία πάνω από δέκα και δεκαπέντε χρόνια έχοντας φτιάξει τις οικογένειές τους εδώ.

«Γνωρίζω πως υπάρχουν και Έλληνες στον Ουκρανικό στρατό που πολεμούν. Είναι αυτοί που ζουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Υπάρχουν και Έλληνες οι οποίοι δεν πρόλαβαν να φύγουν όπως εγώ και εντάχθηκαν στην εθνοφρουρά για να προστατέψουν τις οικογένειές τους. Εμείς δρούμε κατά κανόνα με γνώμονα την ασφάλεια των οικογενειών μας. Έτσι είμαστε σε θέση να ανταποδώσουμε πυρά. Αλλά προσευχόμαστε να σταματήσει γρήγορα όλο αυτό».

ΜΑΝΟΣ_ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ


Ειδήσεις σήμερα:

Πότε θα τελειώσουμε με τον κορωνοϊό;

Σε σοβαρή κατάσταση 6χρονος που έπεσε από μπαλκόνι στην Πάτρα

Προσωρινή κατάπαυση πυρός σε 4 πόλεις πριν τα ρωσικά χτυπήματα στην αμυντική βιομηχανία της Ουκρανίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης