Πόλεμος στην Ουκρανία: Έλληνας από την Οδησσό περιγράφει - «Όταν ένας λαός ταπεινώνεται δεν γίνεται να μην χυθεί αίμα»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έλληνας από την Οδησσό περιγράφει - «Όταν ένας λαός ταπεινώνεται δεν γίνεται να μην χυθεί αίμα»

«Οι Αμερικάνοι έλεγαν πως οι φασίστες οι Ρώσοι ετοιμάζουν καιρό την επίθεση αυτή, αλλά εμείς και οι Ευρωπαίοι δεν τους πιστεύαμε. Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια οι Ρώσοι αγοράζουν συνειδήσεις», είπε ο  πρώην επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στην Κριμαία

ukraine_rus_art
Τις δραματικές ώρες στην Ουκρανία και συγκεκριμένα σε Κίεβο και Οδησσό, όπου ζει μόνιμα, περιγράφει στο protothema.gr λίγες ώρες μετά τις πρωινές ρωσικές επιθέσεις με σειρά εκρήξεων σε διάφορες πόλης της χώρας, ο Παντελής Μπούμπουρας πρώην επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στην Κριμαία και πρόεδρος των ελληνικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει η κατάσταση είναι τραγική ενώ ο κόσμος φοβάται για το αύριο: «Ο κόσμος βρίσκεται σε σύγχυση άλλοι προσπαθούν να φύγουν από το Κίεβο και άλλοι από την χώρα. Δυστυχώς λίγοι ήταν αυτοί που περίμεναν αυτό το κακό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες και δεν ξέρουμε και την συνέχεια. Ακούστηκαν εκρήξεις τις πρωινές ώρες εδώ στην Οδησσό, ενώ στο Κίεβο είχαν ξεκινήσει από τις πέντε πάρα το πρωί».

Σύμφωνα με τον Παντελή Μπούμπουρα λίγοι ήταν αυτοί που περίμενα την εξέλιξη αυτή:  «Οι Αμερικάνοι έλεγαν πως οι φασίστες οι Ρώσοι ετοιμάζουν καιρό την επίθεση αυτή, αλλά εμείς και οι Ευρωπαίοι δεν τους πιστεύαμε. Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια οι Ρώσοι αγοράζουν συνειδήσεις. Από το 2014 και μετά οι Ουκρανοί δεν έχουν πειράξει στο παραμικρό γ αυτό οι Ρωσία να σταματήσει τα ψέμματα που διαδίδει. Η Ουκρανία υποφέρει αυτή την στιγμή και δεν ξέρουμε για πόσο καιρό ακόμη θα βρίσκεται στην κατάσταση αυτή. Φοβάμαι ότι μετά από εμάς σειρά θα έχει η Ευρώπη. Εμείς δεν ξέρουμε τις μας ξημερώνει ωστόσο θα παραμείνουμε εδώ και θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Ο κόσμος φοβάται γιατί συμβαίνει κάτι που ιστορικά γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω».

Ως επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στην Κριμαία ο Παντελής Μπούμπουρας είχε ζήσει και τα γεγονότα του 2014:  «Ζω εδώ 25 χρόνια ήμουν επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στην Κριμαία είχα ζήσει την κατάληψη της. Ευτυχώς είχα προλάβει να φύγω όταν την κατέλαβαν, αλλά εκεί δεν χύθηκε αίμα. Όταν ένας λαός ταπεινώνεται δεν γίνεται να μην χυθεί αίμα πρέπει να αντιδράσει και ο Ουκρανικός λαός είναι ενωμένος και έτοιμος να αντιμετωπίσει την κατάσταση».


Ειδήσεις σήμερα:

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία: Live update οι εξελίξεις

Δραματικές στιγμές στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή - Εκρήξεις σε Κίεβο, Οδησσό, Μαριούπολη και άλλες πόλεις

Κρίση στην Ουκρανία: Ο Πούτιν ανακοίνωσε την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στο Ντονμπάς - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης