Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεκίνησε από την πόλη Ουμάν το κονβόι των Ελλήνων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεκίνησε από την πόλη Ουμάν το κονβόι των Ελλήνων

Συνεχίζεται η Οδύσσεια των περίπου 80 Ελλήνων που προσπαθούν για τρίτη ημέρα να φύγουν από την Ουκρανία - Τι θα γίνει με τα καύσμά τους

δημοσιογραφοι
Επί τρίτη συναπτή ημέρα, οι 82 Έλληνες με τα 21 οχήματά τους που αποχώρησαν από την Μαριούπολη βρίσκονται στον δρόμο με προορισμό τα σύνορα της Ουκρανίας με τη Μολδαβία. 

Στην επιχείρηση εκκένωσης των πολιτών από τη Μαριούπολη - «Νόστος 3» βρίσκονται μαζί πολίτες με τα τηλεοπτικά συνεργεία και οι δημοσιογράφοι Αλέξης Κουβέλης, Χρήστος Μαζανίτης, Σταύρος Ιωαννίδης, Σωτήρης Δανέζης, Σπύρος Λάμπρου, Γιώργος Σιδέρης, Γιάννης Χαραμίδης.

Λόγω των συνθηκών η αυτοκινητοπομπή διανυκτέρευσε χθες στην πόλη Ουμάν της Ουκρανίας και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής ξεκίνησε εκ νέου το ταξίδι με προορισμό τη Μολδαβία. Μάλιστα, πηγαίνοντας στην πόλη Ουμάν οι Έλληνες έπεσαν σε μπλόκο Ουκρανών. Με συντονισμένες προσπάθειες του υπουργείου Εξωτερικών δεκάδες Έλληνες πολίτες έχουν απεγκλωβιστεί από την Ουκρανία, ενώ οι προξενικές αρχές τόσο στη Μαριούπολη όσο και στην Οδυσσό παραμένουν σε λειτουργία.

Η ελληνική αποστολή ξεκίνησε με γεμάτα ντεπόζιτα το πρωί της Παρασκευής, ωστόσο η απόσταση ως τα σύνορα είναι πάνω από 200χλμ. και υπάρχει ανησυχία για το αν θα επαρκέσουν μέχρι τον τελικό προορισμό τους. 
Κονβόι Ελλήνων δημοσιογράφων ουρές σε βενζινάδικα στην Ουκρανία


Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που εξασφάλισε το protothema.gr από τις τεράστιες ουρές στα βενζινάδικα της πόλης Ουμάν καθώς εκτός από τους Έλληνες υπάρχουν πολλοί ακόμα που προσπαθούν να αποχωρήσουν από την Ουκρανία.

Ο δημοσιογράφος Σταύρος Ιωαννίδης ανάρτησε ένα βίντεο κατά την αποχώρηση της ελληνικής αποστολής από την πόλη Ουμάν στο οποίο ακούγονται οι ανατριχιαστικές σειρήνες πολέμου που ηχούν εδώ και μέρες στην εμπόλεμη Ουκρανία. «Ένας ήχος που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Σειρήνες στην Ούμαν. Ξεκινάμε για την τρίτη μέρα του ταξιδιού», γράφει ο δημοσιογράφος.

Οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο κονβόι με τα συνεργεία των τηλεοπτικών καναλιών

Ο Αλέξης Κουβέλης από τον τηλεοπτικό σταθμό Alhpa 

6666
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης