Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ναβάλνι καλεί τους Ρώσους σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις - «Αγωνιστείτε ενάντια στον τρελό τσάρο»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ναβάλνι καλεί τους Ρώσους σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις - «Αγωνιστείτε ενάντια στον τρελό τσάρο»

Το κίνημα του Ναβάλνι είχε κάνει έκκληση νωρίτερα για μια εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

alexei_navalny
«Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Αγωνιστείτε ενάντια στον πόλεμο», είναι το μήνυμα που στέλνει μέσω Twitter η εκπρόσωπος του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος παραμένει στη φυλακή.

Ο Ναβάλνι, υπ΄αριθμόν 1 εχθρός του Πούτιν, καλεί τους Ρώσους να εξεγερθούν κατά του Ρώσου ηγέτη, όπως γράφει η εφημερίδα Bild.
Αποκαλεί τον πρόεδρο της Ρωσίας «τρελό τσάρο» και κάνει έκκληση στους Ρώσους να αγωνιστούν κατά του πολέμου στην Ουκρανία.

«Ο Αλεξέι Ναβάλνι κάλεσε τον κόσμο να βγαίνει έξω και να διαδηλώνει ενάντια στον πόλεμο κάθε μέρα στις 19:00 και τα Σαββατοκύριακα στις 14:00. Στις κεντρικές πλατείες των πόλεων σας, όπου κι αν βρίσκεστε», έγραψε η Κίρα Γιαρμίς, εκπρόσωπός του.

Κλείσιμο
Ο Ναβάλνι φυλακίστηκε πέρυσι αφότου επέστρεψε στη Ρωσία από τη Γερμανία μετά την ανάρρωσή του από αυτό που διαπίστωσαν οι δυτικές εργαστηριακές εξετάσεις ότι ήταν μια απόπειρα να τον δηλητηριάσουν με νευροτοξικό παράγοντα στη Σιβηρία. Η Ρωσία αρνήθηκε ότι αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Ναβάλνι.

Η φωνή της ρωσικής αντίστασης αποκάλεσε τρελό τσάρο τον Πούτιν και κάλεσε τους συμπατριώτες του να ξεχυθούν στους δρόμους.
Το μήνυμα του γραμμένο στα ρωσικά, ξεκινά ως εξής:

«Εμείς – η Ρωσία – θέλουμε να είμαστε ένα έθνος ειρήνης. Δυστυχώς, λίγοι θα μας αποκαλούσαν έτσι σήμερα.

Αλλά τουλάχιστον ας μην γίνουμε λαός φοβισμένων σιωπηλών. Με δειλούς που προσποιούνται ότι δεν προσέχουν τον επιθετικό πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας που εξαπέλυσε ο τρελός τσάρος μας. Δεν μπορώ, δεν πρόκειται και δεν θα παραμείνω σιωπηλός όταν βλέπω πώς οι ψευδοϊστορικές ανοησίες για γεγονότα που συνέβησαν πριν από 100 χρόνια έχουν γίνει δικαιολογία για τους Ρώσους να σκοτώνουν Ουκρανούς και για τους Ουκρανούς να σκοτώνουν Ρώσους ενώ βρίσκονται σε άμυνα.

«Καλώ όλους να βγουν στους δρόμους και να αγωνιστούν για την ειρήνη. Ο Πούτιν δεν είναι η Ρωσία. Και αν υπάρχει κάτι στη Ρωσία αυτή τη στιγμή για το οποίο μπορείτε να είστε περισσότερο περήφανοι, είναι αυτοί οι 6.824 άνθρωποι που συνελήφθησαν επειδή βγήκαν στους δρόμους με πλακάτ που έγραφαν "Όχι στον πόλεμο».

«Πρέπει όμως να σφίξουμε τα δόντια μας και να νικήσουμε τον φόβο, να βγούμε έξω και να απαιτήσουμε το τέλος του πολέμου». Κάθε άτομο που συλλαμβάνεται, πρέπει να αντικαθίσταται από δύο νέους διαδηλωτές», γράφει μεταξύ άλλων ο Ναβάλνι.


Ειδήσεις σήμερα:

Άστατος ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Δείτε την σημερινή πρόγνωση

Πότε μπαίνει τέλος στις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους

Γεωπολιτική «ψήφος» Μητσοτάκη στο LNG για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης