Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο δείχνει αιχμάλωτους Ρώσους στρατιώτες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο δείχνει αιχμάλωτους Ρώσους στρατιώτες

Η Ρωσία παραδέχεται ότι υπέστη απώλειες – Πλάνα δείχνουν «εξουθενωμένους» Ρώσους αιχμαλώτους ενώ υπάρχουν και πτώματα στρατιωτών του Κρεμλίνου

russian_soldier
Τα πρόσωπα Ρώσων στρατιωτών δείχνει η Ουκρανία σε δεκάδες βίντεο που έχουν ανέβει διαδικτυακά, κι ενώ η Ρωσία παραδέχθηκε ότι οι δυνάμεις της υπέστησαν μεγάλες απώλειες μετά την εμφάνιση φωτογραφιών που δείχνουν πτώματα στρατιωτών της.

Πλάνα που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν δεμένους Ρώσους αιχμαλώτους, που τους έπιασαν ενώ απέτυχαν να σπάσουν την ουκρανική άμυνα στο Κίεβο και το Χάρκοβο το Σαββατοκύριακο.

Αρκετά βίντεο δημοσιεύτηκαν σε κανάλι στο Telegram που δημιούργησε το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Πολλοί Ρώσοι στρατιώτες ισχυρίστηκαν ότι πίστευαν ότι θα έκαναν ασκήσεις εκπαίδευσης σε παραμεθόριες περιοχές και δεν γνώριζαν ότι θα τους έστελναν για εισβολή στην Ουκρανία.

The captured Russian servicemen are asking to stop the Russian offensive on Ukraine


Η Ρωσία αναγνωρίζει ότι υπέστη απώλειες

Την ίδια ώρα, το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναγνώρισε για πρώτη φορά ότι υπέστη απώλειες κατά τη διάρκεια του πολέμου. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ δεν έδωσε στοιχεία για τους νεκρούς και τους τραυματίες. Δήλωσε ωστόσο ότι οι απώλειες της χώρας του ήταν πολύ χαμηλότερες απ’ ότι της Ουκρανίας.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας υποστηρίζει ότι συνολικά 5.300 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν. Ο αριθμός δεν έχει επαληθευτεί από ανεξάρτητες πηγές, ενώ ο αριθμός των συνολικών θυμάτων παραμένει ασαφής.

Russian Soldiers Captured in Ukraine Questioned (English Subs)
Κλείσιμο


Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Telegram την Κυριακή δείχνει έναν αιχμάλωτο Ρώσο στρατιώτη, που αυτοπροσδιορίζεται ως Λεονίντ Πακτίσεφ, 28 ετών και λέει ότι είναι διοικητής μονάδας ελεύθερων σκοπευτών με έδρα το Ροστόφ. Η οικογένειά του, μιλώντας στον Guardian, δήλωσε ότι δεν γνώριζαν ότι τον είχαν στείλει στην πρώτη γραμμή, ενώ υποστήριξαν ότι δεν πιστεύουν ότι και ο ίδιος γνώριζε την αποστολή του.

«Ξέραμε ότι ο Λεονίντ ήταν στον στρατό, αλλά δεν είχα ιδέα ότι τον έστειλαν στην Ουκρανία. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να το γνωρίζει ούτε ο ίδιος» είπε η αδερφή του Πολίβτσεσα, λέγοντας ότι δεν είναι ικανή να κρίνει αν η στρατιωτική δράση ήταν σωστή.

Δείχνουν βίντεο με στρατιώτες να τηλεφωνούν στην οικογένειά τους

Σε άλλα πλάνα φαίνονται άτομα που φέρονται ως Ρώσοι στρατιώτες και τηλεφωνούν στις οικογένειές τους για να τους πουν ότι είχαν συλληφθεί, ότι είναι ασφαλείς και ότι «τους φέρονται δίκαια».


Σε ένα βίντεο, ένας στρατιώτης, που φορά στρατιωτικά ρούχα και μαύρο καπέλο, ακούγεται να λέει στη μητέρα του ότι οι διοικητές είχαν πει στα στρατεύματα ότι «πηγαίνουν ως ειρηνευτικές δυνάμεις στο έδαφος της (αυτοαποκαλούμενης) Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ». «Στην πραγματικότητα, ένας πόλεμος έχει ξεσπάσει κι εμείς βομβαρδίζουμε πόλεις» είπε στη μητέρα του.

Полонений російський окупант-терорист

Відео від Служба безпеки України про ще одну партію окупантів, які потрапили в полон до українських захисників. Загарбники здалися після того як їхню колону розгромили під Запоріжжям. Чомусь бажання скласти зброю виникло лише після того, як їх підбили. А зараз вороги розказують, що воювати не хотіли. Під запис #СБУ горе-вояки телефонують своїм батькам у російську федерацію і розповідають, що тут таки війна, а не “спецоперація на Донбасі”, як це подається в російських новинах. На фоні – стурбований материнський голос і сльози. Наразі ми вживаємо всіх заходів, щоб встановити повний ланцюжок винних! #ПутінуДляГааги #ЗупинимоОкупантів #stoprussia

Posted by Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine on Monday, February 28, 2022


Σε ένα άλλο βίντεο ένας 21χρονος στρατιώτης λέει σε αυτούς που τον συνέλαβαν ότι μετείχε σε στρατιωτικές ασκήσεις κατά μήκος των συνόρων πριν την εισβολή. «Περίπου δύο εβδομάδες αργότερα μας είπαν να παραταχτούμε στα σύνορα και μετά ξαφνικά τα περάσαμε τη νύχτα. Δεν είχαμε επιλογή. Αν είχαμε αρνηθεί να πάμε στον πόλεμο, θα μας κατηγορούσαν για προδοσία».

Captured Russian Soldier Who surrendered told he should not have come to Kharkiv - Ukraine


Δεκάδες Ρώσους στρατιώτες ισχυρίζονται ότι αιχμαλώτισαν οι Ουκρανοί

Την τελευταία εβδομάδα, Ουκρανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι συνέλαβαν δεκάδες Ρώσους στρατιώτες. Ανάμεσά τους τα μέλη της 74ης ταξιαρχίας που παραδόθηκαν στους Ουκρανούς. Ο επικεφαλής που θεωρείται ότι ήταν διοικητής μιας μονάδας 20-50 στρατιωτών, υποστήριξε ότι έμαθε για την εισβολή την Τετάρτη και ότι πίστευε ότι επέστρεφαν σπίτι. «Κανένας από εμάς δεν γνώριζε ότι θα πηγαίναμε να σκοτώσουμε. Δεν πήγαμε να πολεμήσουμε. Μαζεύαμε πληροφορίες» είπε.

kemerovo_host


Παράλληλα, οι Ουκρανικές δυνάμεις υποστήριξαν ότι συνέλαβαν δύο Ρώσους στρατιώτες μαζί με όπλα και μαχαίρια, έξω από το Χάρκοβο.

oukrania_stratos
oukrania_stratos1
oukrania_stratos2


Άλλο βίντεο που δημοσίευσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας δείχνει τουλάχιστον εννέα ακόμη Ρώσους στρατιώτες, ενώ παρόμοιο υλικό αναρτήθηκε και το Σαββατοκύριακο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης