Εισβολή στην Ουκρανία: Οι Ουκρανοί πηγαίνουν στη Λευκορωσία για να διαπραγματευτούν, υποστηρίζει το Κρεμλίνο

Εισβολή στην Ουκρανία: Οι Ουκρανοί πηγαίνουν στη Λευκορωσία για να διαπραγματευτούν, υποστηρίζει το Κρεμλίνο

Η προθεσμία που είχαν δώσει οι Ρώσοι στους Ουκρανούς έληγε στις 3 το μεσημέρι (ώρα Ρωσίας) - Προηγήθηκε τηλεφώνημα του Λουκασένκο με τον Ζελένσκι

ukraine_russia_delegation_xr
Η ουκρανική αντιπροσωπεία πρόκειται να διαπραγματευτεί με τη ρωσική πλευρά στο Γόμελ και βρίσκεται καθ' οδόν, όπως αναφέρθηκε στο Εθνικό Κέντρο Τύπου της Λευκορωσίας.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής της επίσημης ρωσικής αντιπροσωπείας των διαπραγματευτών και βοηθός του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των ηγετών της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο και Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

RRRR

Στο μεταξύ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, ο Πούτιν κατηγόρησε την Ουκρανία ότι δεν «άδραξε την ευκαιρία» των διαπραγματεύσεων. «Η ρωσική αντιπροσωπεία βρίσκεται στην πόλη της Λευκορωσίας Γόμελ και είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με τους εκπροσώπους του Κιέβου. Εκείνοι, επιδεικνύοντας ασυνέχεια, δεν έχουν αδράξει αυτήν την ευκαιρία μέχρι τώρα».

Το πρωί της Κυριακής,  ο Μεντίνσκι είχε εγγυηθεί για την ασφάλεια της ουκρανικής αποστολής, σε περίπτωση που βρισκόταν στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις, προσθέτοντας πως η ρωσική αντιπροσωπεία θα περίμενε την απάντηση των Ουκρανών μέχρι τις 3 το μεσημέρι τοπική ώρα  (14:00 ώρα Ελλάδας).

Απο την πλευρά τους, οι Ουκρανοί ανέφεραν πως δεν είχαν σκοπό να μεταβούν στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις, όπως δήλωνε ο εκπρόσωπος του Ζελένσκι, Σεργκέι Νικιφόροφ.

«Ακούσαμε δηλώσεις ότι μια ρωσική αντιπροσωπεία ήρθε στο Γόμελ για διαπραγματεύσεις. Πρέπει να πούμε ότι εκπρόσωποι της Ουκρανίας δεν θα είναι εκεί. Αυτό το ενδεχόμενο συζητήθηκε πραγματικά, αλλά την τελευταία στιγμή οι Ρώσοι διαπραγματευτές ζήτησαν από τον ουκρανικό στρατό να καταθέσει πρώτα τα όπλα», έγραψε στο Facebook του.


Ειδήσεις σήμερα

«Έξαλλος ο Πούτιν για την πορεία της εισβολής», λέει Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Fox News

Οργή στην Αθήνα για τους 10 νεκρούς ομογενείς: Για εξηγήσεις σήμερα ο Ρώσος Πρέσβης, συλλυπητήρια από Μακρόν

Η SWIFT δηλώνει έτοιμη να συμμορφωθεί με τους περιορισμούς σε ρωσικές τράπεζες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης