Σκάνδαλο Επστάιν: Η αυτοκτονία του Ζαν Λυκ Μπρουνέλ, προκαλεί φόβο στην οικογένεια της μαντάμ Μάξγουελ

Σκάνδαλο Επστάιν: Η αυτοκτονία του Ζαν Λυκ Μπρουνέλ, προκαλεί φόβο στην οικογένεια της μαντάμ Μάξγουελ

Ο Γάλλος ατζέντης μοντέλων φέρεται να προμήθευσε με πάνω από χίλιες γυναίκες και ανήλικα κορίτσια τον Τζέφρι Έπσταιν

_EG2UgRa
Η αυτοκτονία του Ζαν Λυκ Μπρουνέλ, Γάλλου ατζέντη μοντέλων που είχε συλληφθεί το 2020 για εμπλοκή του στο σκάνδαλο της υπόθεσης του Τζέφρι Επστάιν σε φυλακή των Παρισίων, εγείρει ανησυχία για την ασφάλεια της «μαντάμ» Γκισλέιν Μάξγουελ.

Ο Μπρινέλ προμήθευε στον Έπσταιν μέσω της Γκισλέιν ανήλικες κυρίως «σκλάβες του σεξ». Ο Γάλλος κυνηγός ταλέντων που φέρεται να προμήθευσε με πάνω από χίλιες γυναίκες και κορίτσια τον Αμερικανό παιδεραστή, φέρεται να έβαλε τέλος στη ζωή του μιμούμενος τον φίλο του. Για να μην καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, όλα δείχνουν πως απαγχονίστηκε σε μία φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Ένα από τα αδέρφια της Γκισλέιν, ο Ίαν Μάξγουελ, δήλωσε στην εφημερίδα «New York Post» ότι η οικογένειά του ανησυχεί ιδιαίτερα για την ασφάλειά της μετά τον απαγχονισμό του Γάλλου ατζέντη μέσα στο κελί του.

«Είναι πραγματικά σοκαριστικό. «Άλλος ένας θάνατος από απαγχονισμό σε φυλακή υψίστης ασφαλείας. Φοβόμαστε για την ασφάλεια της Γκισλέιν στη φυλακή «Metropolitan Detention Centre» στο Μπρούκλιν όπου κρατείται», όπως είπε. Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, η είδηση του θανάτου του Μπρινέλ έρχεται λίγα 24ωρα αφότου ο 62χρονος πρίγκιπας Άντριου, γιος της Βασίλισσας Ελισάβετ, συμφώνησε να διευθετήσει εξωδικαστικά την αγωγή της Βιρτζίνια Ρόμπερτς - Τζιούφρει που τον κατηγορούσε για σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν ανήλικη.

Η Βιρτζίνια ήταν αυτή που πρώτη είχε κατηγορήσει τον 76χρονο Μπρουνέλ ότι ήταν ο βασικός προμηθευτής του Έπσταιν με χίλιες και πλέον γυναίκες, ακόμα και ανήλικες. Οι εισαγγελείς στο Παρίσι επιβεβαίωσαν ότι ο Μπρουνέλ βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του στο La Santé, νότια της γαλλικής πρωτεύουσας, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Δεν έγινε γνωστό αν ο Μπρουνέλ μοιραζόταν το κελί ή αν υπήρχε εσωτερική κάμερα ασφαλείας. «Μια νυχτερινή περίπολος βρήκε το άψυχο σώμα του μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα», δήλωσε πηγή υπό καθεστώς ανωνυμίας που συμμετέχει στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

«Έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν αυτοκτονία» πρόσθεσε. Ο Μπρινέλ ανακρίθηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2020 και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες μετά από δύο ημέρες. Είχε συνελήφθη στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ την ώρα που προσπαθούσε να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο για Σενεγάλη, λέγοντας στους ντετέκτιβ «πάω διακοπές».



Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκινά ξανά η δίκη για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα στον Λαγανά Ζακύνθου το 2017

Οι λέσχες μπαίνουν στα γραφεία των ΠΑΕ- Τέλος οι αναστολές για οπαδική βία

Τέταρτη ημέρα αγωνίας για τους 10 αγνοούμενους στο Euroferry Olympia - Συνεχίζονται οι έρευνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης