Κρίση στην Ουκρανία: «Η Ρωσία έδωσε εντολή για εισβολή» υποστηρίζουν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Κρίση στην Ουκρανία: «Η Ρωσία έδωσε εντολή για εισβολή» υποστηρίζουν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες υποστηρίζουν ότι το Κρεμλίνο έδωσε εντολή εισβολής στις ρωσικές στρατιωτικές μονάδες – Οι πληροφορίες οδήγησαν τον Μπάιντεν να ανακοινώσει ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε πάρει απόφαση επίθεσης

russian_troops2
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή σε ρωσικές στρατιωτικές μονάδες να προχωρήσουν σε εισβολή στην Ουκρανία, υποστηρίζουν ότι έμαθαν την περασμένη εβδομάδα οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες ήταν που ώθησαν τον Τζο Μπάιντεν να ανακοινώσει δημόσια ότι ο Ρώσος πρόεδρος είχε πάρει την απόφαση να επιτεθεί, δηλώνουν Αμερικανοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με τους New York Times.

Οι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να αναλύσουν τις πληροφορίες ή να δώσουν λεπτομέρειες, καθώς επιθυμούν να κρατήσουν μυστική τη μέθοδο συλλογής τους. Ωστόσο, αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών είπαν στη διοίκηση ότι έχουν υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης στις πληροφορίες που έχουν συλλέξει τους τελευταίους μήνες σχετικά με τον ρωσικό στρατιωτικό σχεδιασμό, καθώς και για συνωμοσίες από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, προκειμένου να δημιουργήσουν πρόσχημα για πόλεμο.

Η εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στις μυστικές υπηρεσίες αυξήθηκε, καθώς η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθούσε τον ρωσικό στρατό να προβαίνει σε κινήσεις που ήδη είχαν προβλέψει οι αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπείας. Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε στο CNN ότι όσα συμβαίνουν στο πεδίο στην Ουκρανία υποδηλώνουν ότι ο κόσμος βρίσκεται στο κατώφλι μιας ρωσικής εισβολής.

Ωστόσο, αξιωματούχος προειδοποίησε ότι το Κρεμλίνο έχει αναπτύξει πολλαπλά σενάρια πολέμου. Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές πώς μπορεί να εξελιχθεί μια επίθεση στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της ταχύτητας για παράδειγμα που θα μπορούσαν να έχουν οι ρωσικές δυνάμεις.

Γιατί ο Μπάιντεν μίλησε δημόσια για σχέδιο επίθεσης

Την Παρασκευή, ο Μπάιντεν επανέλαβε τις προειδοποιήσεις του, σημειώνοντας ότι έχει πειστεί ότι ο Πούτιν έχει πάρει την απόφαση να εισβάλλει και ότι μια επίθεση θα μπορούσε να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, ενώ αναφέρθηκε και στις πληροφορίες που έχει.

Οι δηλώσεις Μπάιντεν και οι διευκρινίσεις που έδωσε θα μπορούσαν να ενταχθούν σε μια επιχείρηση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει αποχαρακτηρισμένες πληροφορίες για να αποκαλύψει και να διαταράξει τα σχέδια του Κρεμλίνου, επιβραδύνοντας ίσως μια εισβολή και αγοράζοντας χρόνο για διπλωματία. Ωστόσο, οι δυνάμεις του στρατού και των υπηρεσιών πληροφοριών επιμένουν ότι ο ρωσικός στρατός λαμβάνει μέτρα για να εκτελέσει σχέδιο επίθεσης.




Ειδήσεις σήμερα:

Διπλωματικό «σπριντ» για την Ουκρανία, αλλά οι ΗΠΑ επιμένουν: «Ο Πούτιν έχει αποφασίσει να εισβάλει»


Απίστευτος εκβιασμός με revenge porn στην Καρδίτσα - Απήγαγαν, ξυλοκόπησαν, γύμνωσαν και διέσυραν 26χρονη


Η Ιωάννα Παλιοσπύρου αποκαλύπτει πότε θα βγάλει τη μάσκα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης