Μπάιντεν: Είμαι πεπεισμένος ότι ο Πούτιν έχει αποφασίσει να εισβάλει στην Ουκρανία

Μπάιντεν: Είμαι πεπεισμένος ότι ο Πούτιν έχει αποφασίσει να εισβάλει στην Ουκρανία

«Δεν θα στείλουμε στρατιώτες στην Ουκρανία, αλλά πιστεύω ότι ο Πούτιν θα χτυπήσει το Κίεβο με 2,5 εκατ. αθώους πολίτες» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Νωρίτερα, συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με Ευρωπαίους ηγέτες και συμμάχους στο ΝΑΤΟ - Συνάντηση Μπλίνκεν με Λαβρόφ στις 24 Φεβρουαρίου

biden-wite-house-0
Πεπεισμένος ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν έχει πάρει την απόφαση να εισβάλει στην Ουκρανία το αμέσως επόμενο διάστημα, δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν, στο δεύτερο μήνυμά του προς τον αμερικανικό λαό, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, μέσα σε λίγα 24ωρα.   Πριν τις δηλώσεις, ο Αμερικανός πρόεδρος συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τους Ευρωπαίους ηγέτες και το ΝΑΤΟ και για τον λόγο αυτό καθυστέρησε να ανέβει στο βήμα. Στην τηλεδιάσκεψη ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και τις κινήσεις των Ρώσων στην περιοχή. Όσα άκουσε φαίνεται πως ενίσχυσαν τις αμερικανικές εκτιμήσεις, δίνοντας στον Δημοκρατικό πρόεδρο το έναυσμα να εμφανιστεί κατηγορηματικός για τις προθέσεις του Κρεμλίνου. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στις πληροφορίες και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και οι σύμμαχοι στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι «η Ρωσία υποστηρίζει ότι δεν θα εισβάλει, αλλά έχει περικυκλώσει την Ουκρανία». Τόνισε ότι στα σύνορα της Ουκρανίας, τόσο σε ρωσικό έδαφός όσο και στη Λευκορωσία, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 150.000 Ρώσοι στρατιώτες.

Δείτε τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter: 


Κλείσιμο
Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν στρατιώτες στην Ουκρανία, αλλά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει, η Ρωσία θα κτυπήσει το Κίεβο με 2,5 εκατ. αθώους πολίτες τις επόμενες ημέρες. «Η απειλή για μία επίθεση από τη Ρωσία έχει πολλές πιθανότητες», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε «πεπεισμένος ότι ο Πούτιν έχει αποφασίσει να εισβάλει στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες» και πρόσθεσε ότι «δεν πιστεύω ότι θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, αλλά θέλει να πιέσει την Ευρώπη, ώστε να αλλάξουν οι συσχετισμοί».

Όλο και περισσότερη παραπληροφόρηση από τη Μόσχα

Ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι η Μόσχα προετοιμάζει το έδαφος για μία επίθεση, παρουσιάζοντας ψευδεις ειδήσεις. Χαρακτηρτιστικά είπε: «Για παράδειγμα, ο βαμβαρδισμός ενός ουκρανικού νηπιαγωγείου χθες, για τον οποίο η Ρωσία ισχυρίστηκε ψευδώς ότι έγινε. Συνεχίζουμε επίσης να βλέπουμε όλο και περισσότερη παραπληροφόρηση προς τον ρωσικό λαό, συμπεριλαμβανομένων των αυτονομιστών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, υποστηρίζοντας ότι η Ουκρανία σχεδιάζει να εξαπολύσει μια μαζική επίθεση στο Ντονμπάς. Δεν υπάρχουν στοιχεία αυτών των ισχυρισμών. Δεν υπάρχει λογική βάση, ώστε να πιστεύουμε ότι οι Ουκρανοί θα επέλεγαν αυτή τη στιγμή, με πάνω από 150.000 Ρώσους στρατιώτες παρατεταγμένους στα σύνορά της, να κλιμακώσουν και να προκαλέσουν μια ευρεία σύγκρουση».

Ο Δημοκρατικός προεδρος δήλωσε ότι το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί μία σημαντική αύξηση της ρωσικής παραπληροφόρησης, γεγονός που θα μπορούσε να αποτελέσει έναν... πρόλογο για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.  «Όλα τα παραπάνω συνάδουν με τις τακτικές που έχει εφαρμόσει η Ρωσία και κατά το παρελθόν», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν.

Η Ρωσία θα πληρώσει βαρύ τίμημα αν εισβάλει στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε για άλλη μία φορά τη Ρωσία ότι αν επιτεθεί στην Ουκρανία «θα πληρώσει βαρύ τίμημα», επαναλαμβάνοντας ότι η Ουάσινγκτον δεν σκοπεύει να στείλει στρατό στην Ουκρανία. Ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμανε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους παραμένουν ενωμένοι, παρά τις προσπάθειες της Μόσχας να τους διχάσει. Σημείωσε επίσης ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται σημαντική αύξηση των παραβιάσεων της εκεχειρίας από τη ρωσική πλευρά και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση. «Εάν η Ρωσία συνεχίσει τα σχέδιά της θα είναι υπεύθυνη για έναν καταστροφικό πόλεμο», τόνισε ο Μπάιντεν. Παράλληλα, είπε ότι «υπενθυμίζει στη Μόσχα ότι δεν είναι αργά για να χρησιμοποιήσει τη διπλωματία» και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση στη συνάντηση που θα έχουν στις 24 Φεβρουαρίου στην Ευρώπη οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και ΗΠΑ, Σεργκέι Λαβρόφ και Άντονι Μπλίνκεν.


Ειδήσεις σήμερα:

Διασώστες της ΕΜΑΚ πηγαίνουν για τη διάσωση εγκλωβισμένων στο Euroferry Olympia

Άδωνις Γεωργιάδης: Συγγνώμη στους ψηφοφόρους της ΝΔ για τη στήριξη Κύρτσου

Σκρέκας: Τι θα γίνει με τους λογαριασμούς φυσικού αερίου και ρεύματος – Οι επιδοτήσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης