Κακοκαιρία στη Βρετανία: Μετράει πληγές από την «Γιουνίς» - Έρχεται η «Φράκλιν» με ανέμους 112χλμ./ώρα

Κακοκαιρία στη Βρετανία: Μετράει πληγές από την «Γιουνίς» - Έρχεται η «Φράκλιν» με ανέμους 112χλμ./ώρα

Ένα τρίτο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει τη Βρετανία αύριο Δευτέρα - Οι θυελλώδεις άνεμοι θα δυσκολέψουν το έργο των αρχών για καθαρισμό στους δρόμους από τις καταστροφές που άφησε πίσω της η «Γιουνίς»

eunice-britain-arthro
Η Γιούνις που έπληξε τη βορειοδυτική Ευρώπη αφήνοντας πίσω της τουλάχιστον 14 νεκρούς και σημαντικές υλικές ζημιές δίνει τώρα τη θέση της στην «Φράνκλιν» η οποία αναμένεται να χτυπήσει αύριο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Συγκεκριμένα, η Βρετανία, θα πληγεί από περισσότερους ισχυρούς ανέμους και καταιγίδες, καθώς η τρίτη καταιγίδα μέσα σε μόλις μία εβδομάδα κατευθύνεται προς τη χώρα.
 

Η καταιγίδα Φράνκλιν, η οποία θα φέρει «θυελλώδεις δυτικούς ανέμους με ισχυρές και καταστροφικές ριπές», πρόκειται να πλήξει το Ηνωμένο Βασίλειο τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, ενώ έχει εκδοθεί κίτρινη προειδοποίηση για τη Βόρεια Ιρλανδία, ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία της Βρετανίας.

Κλείσιμο


Τμήματα της Αγγλίας πρόκειται επίσης να πληγούν από χιόνι έως και 20 εκατοστά αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι σφοδροί άνεμοι ταχύτητας έως και 112χλμ./ώρα θα σαρώσουν το Ηνωμένο Βασίλειο τις επόμενες ημέρες.



Αυτό συμβαίνει καθώς χιλιάδες σπίτια εξακολουθούν να είναι χωρίς ρεύμα και τα δρομολόγια των τρένων συνεχίζουν να διακόπτονται μετά την καταιγίδα Γιουνίς που διέσχισε τη χώρα και άφησε πίσω της ίχνη καταστροφής.


Περίπου 155.000 άνθρωποι εξακολουθούν να είναι χωρίς ρεύμα σήμερα μετά το ρεκόρ των θυελλωδών ανέμων ταχύτητας 196.34 χλμ./ώρα που σάρωσε τη χώρα - με την Ένωση Βρετανικών Ασφαλιστικών Εταιρειών να αναφέρει ότι ο καθαρισμός από τις καταστροφές που ακολούθησαν μπορεί να κοστίσει πάνω από 300 εκατομμύρια λίρες.


Η Ένωση Ενεργειακών Δικτύων δήλωσε ότι πιστεύει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να βίωσε ένα ρεκόρ διακοπής ρεύματος κατά τη διάρκεια ενός 24ωρου την Παρασκευή, με περίπου 1,3 εκατομμύρια σπίτια να επηρεάζονται.



Ο μετεωρολόγος του Γκρεγκ Ντέγουρστ δήλωσε: «Θα δούμε μια μικρή εξασθένηση των ανέμων κατά τη διάρκεια της βραδινής ώρας απόψε, αλλά δεν θα αργήσουν να ενισχυθούν και πάλι αύριο, ώστε να οδηγήσουν σε μια ακόμη θυελλώδη ημέρα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό θα έχει αντίκτυπο στη διαδικασία καθαρισμού κατά τη διάρκεια της ημέρας».



Ειδήσεις σήμερα:

Euroferry Olympia: «Πείτε μου ότι είμαι ζωντανός, άκουγα και άλλες φωνές», οι πρώτες κουβέντες του Λευκορώσου


Η ατζέντα Μητσοτάκη με τους Αμερικανούς και η κίνηση-μήνυμα στον Λευκό Οίκο

Τουρισμός - Αυστραλία: Η χώρα-«φρούριο» υποδέχεται τουρίστες από τη Δευτέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης