Λευκός Οίκος: Αν εισβάλει στην Ουκρανία, οι κυρώσεις θα μετατρέψουν τη Ρωσία σε «παρία» της διεθνούς κοινότητας
Η Ρωσία «θα απομονωνόταν από τις διεθνείς αγορές» και δεν θα είχε πρόσβαση στις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, ούτε μέσω της Κίνας, υποστήριξε ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, αρμόδιος για θέματα διεθνούς οικονομίας, Νταλίπ Σινγκ
«Θα γινόταν ο παρίας της διεθνούς κοινότητας», είπε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, αρμόδιος για θέματα διεθνούς οικονομίας, Νταλίπ Σινγκ.
Η Ρωσία «θα απομονωνόταν από τις διεθνείς αγορές» και δεν θα είχε πρόσβαση στις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, ούτε μέσω της Κίνας, υποστήριξε, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ είναι «έτοιμες» στην περίπτωση που η Μόσχα επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης τις πηγές ενέργειας που διαθέτει.
«Έχουμε λάβει μέτρα (…) για να συντονίσουμε τις ενέργειές μας με τους μεγαλύτερους καταναλωτές και παραγωγούς ενέργειας, ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε συνεχή εφοδιασμό και σταθερότητα στις αγορές ενέργειας», τόνισε.
Η Ουάσινγκτον έχει ήδη πει ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2, που συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία, δεν θα τεθεί σε λειτουργία εάν η Μόσχα επιτεθεί στην Ουκρανία.
Ο Σινγκ διευκρίνισε ότι στην πρώτη δέσμη κυρώσεων είναι απίθανο να περιληφθούν μέτρα που θα αποκλείουν τη Ρωσία από το σύστημα Swift για τις διατραπεζικές συναλλαγές.
Ο Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος της BC Partners, βασικού μετόχου του Ομίλου Alphabet Education στον οποίον ανήκουν το Keele University Greece, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και η ΑΚΜΗ, μίλησε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας ότι επιθυμούν να προσφέρουν σε κάθε φοιτητή βιώσιμες, μεταβιβάσιμες δεξιότητες για να εξελιχθεί σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς.
Η ιστορική πόλη των Δελφών βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ενός διαλόγου που ξεπερνά τα όρια μιας διοργάνωσης και αγγίζει τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, συγκεντρώνοντας κορυφαίες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.