Ουκρανική κρίση: Για «κλιμάκωση» στο Ντονμπάς κάνει λόγο ο Πεσκόφ

Ουκρανική κρίση: Για «κλιμάκωση» στο Ντονμπάς κάνει λόγο ο Πεσκόφ

O Πούτιν δεν έχει απαντήσει ακόμα στο αίτημα αναγνώρισης των αποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ στην Ανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου

peskov
Για «κλιμάκωση» της κατάστασης στην περιφέρεια Ντονμπάς έκανε σήμερα λόγο ο Ντμίτρι Πεσκόφ, επισημαίνοντας ότι θεωρεί εξαιρετικά πιθανή μια επίθεση από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την Guardian, ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε τις παραπάνω δηλώσεις σήμερα στη Μόσχα, όπου κατηγόρησε και το ΝΑΤΟ ότι διεξάγει απροκάλυπτα «επίθεση πληροφοριών» ενάντια στη Ρωσία.

Ο Πεσκόφ ανέφερε επίσης ότι ο Πούτιν δεν έχει απαντήσει ακόμα στην έκκληση αναγνώρισης των αποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ στην Ανατολική Ουκρανία. Υπενθυμίζεται ότι η ρωσική Δούμα έστειλε πρόσφατα ψήφισμα προς επικύρωση στον Ρώσο πρόεδρο, ζητώντας να αναγνωριστούν ως «κυρίαρχες λαϊκές δημοκρατίες» οι αποσχισθείσες επαρχίες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ.

Η κίνηση αυτή σημαίνει αυτόματα την ακύρωση της διαδικασίας του Μινσκ, το σύνολο συμφωνιών που συνήφθησαν μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας το 2015 με γαλλογερμανική μεσολάβηση. Η Ουάσινγκτον προειδοποίησε τον Πoύτιν να μην προχωρήσει σε παράνομη αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Ντονμπάς.


 Ειδήσεις σήμερα:

Επιστρέφουν οι σχολικές εκδρομές - Με ποια μέτρα

Τουρκικές προκλήσεις: Συντριπτική απάντηση Δένδια στο Όσλο, «συστάσεις» Παναγιωτόπουλου στο ΝΑΤΟ

Μέτρα για τον κορωνοϊό - Πλεύρης: Μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχουμε πλήρη αποκλιμάκωση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης