Μπενίν: Έξι νεκροί, δέκα τραυματίες σε ενέδρα που είχε στηθεί σε διεθνή δρυμό

Μπενίν: Έξι νεκροί, δέκα τραυματίες σε ενέδρα που είχε στηθεί σε διεθνή δρυμό

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την ενέργεια - Στην περιοχή αναπτύχθηκαν ενισχύσεις, τόσο δασοφύλακες όσο και μονάδες του στρατού

W_National_Park
Πέντε δασοφύλακες κι ένας στρατιωτικός σκοτώθηκαν και άλλοι δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν προχθές Τρίτη σε ενέδρα που είχε στηθεί σε διεθνή δρυμό που διαχειρίζονται από κοινού το Μπενίν, η Μπουρκίνα Φάσο και ο Νίγηρας, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη οργάνωση προστασίας της φύσης.

«Χθες (...) ομάδα δασοφυλάκων έπεσε σε ενέδρα στο W National Park του Μπενίν. (...) Ο προσωρινός απολογισμός κάνει λόγο για έξι νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων πέντε δασοφυλάκων κι ενός στρατιώτη των ένοπλων δυνάμεων του Μπενίν και άλλους δέκα τραυματίες», ανέφερε η African Parks, ΜΚΟ υπεράσπισης του περιβάλλοντος, σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.



Ως αυτό το στάδιο δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την ενέργεια· όμως η δράση τζιχαντιστών έχει εξαπλωθεί από το Σαχέλ σε ορισμένα τμήματα της δυτικής Αφρικής, ιδίως στο βόρειο Μπενίν.

Οι αρχές δεν είχαν κάνει ακόμη κανένα σχόλιο επισήμως για το επεισόδιο χθες βράδυ.

Σύμφωνα με την African Parks, αναπτύχθηκαν στην περιοχή ενισχύσεις, τόσο δασοφύλακες όσο και μονάδες του στρατού.

Πρόσφατη σειρά επιδρομών σε χώρες νότια του Σαχέλ μοιάζει να επιβεβαιώνει τις υποψίες ότι τζιχαντιστικές οργανώσεις επιδιώκουν να προελάσουν προς τις αφρικανικές ακτές.

Ο στρατός του Μπενίν ενίσχυσε την παρουσία του στον βορρά έπειτα από δύο επιθέσεις τζιχαντιστών, που αναγνωρίστηκαν επίσημα ως τέτοιες, στα τέλη της περασμένης χρονιάς.

Κλείσιμο
Τον περασμένο μήνα, δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν χτυπήθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στην περιφέρεια Ατακορά, στον βορρά.


Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Άλκη: Τι λένε οι χούλιγκαν για τον εγκέφαλο της καταδρομικής επίθεσης - Απολογούνται σήμερα

Επιδοτήσεις στο ρεύμα: 39 ευρώ για νοικοκυριά - 65 ευρώ για επιχειρήσεις το Φεβρουάριο

Survivor: Το κοινό έδιωξε Λάμπρο, όμως τελικά αποχώρησε και η Αθηνά – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης