Νέα ένταση ανάμεσα σε Σκόπια και Βουλγαρία: Η ερώτηση στο «ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» που δίχασε

Νέα ένταση ανάμεσα σε Σκόπια και Βουλγαρία: Η ερώτηση στο «ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» που δίχασε

Μια ερώτηση στο δημοφιλές τηλεπαιχνίδι, άναψε «φωτιές» ανάμεσα σε Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία - Βολές ΜΜΕ των Σκοπίων κατά της κυβέρνησης Κοβάτσεφσκι, που : «δεν αντιδρά στις βουλγαρικές προκλήσεις»

273053134_496788798509661_7064925463833973183_n-960x540
«Πρόκληση» χαρακτηρίζουν ΜΜΕ στα Σκόπια την αναφορά σε «βορειομακεδονική» γλώσσα στο δημοφιλές τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» που προβάλλεται σε βουλγαρικό τηλεοπτικό σταθμό.

Οι Βούλγαροι αρνούνται να αποκαλέσουν ευθέως «μακεδονική» τη γλώσσα των γειτόνων, προκαλώντας εκνευρισμό και ένταση στις μεταξύ τους σχέσεις παρά τις προσπάθειες των δύο νέων κυβερνήσεων, του Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι στα Σκόπια και του Κιρίλ Πέτκοφ στην Σόφια, να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.
Во бугарскиот „Кој сака да биде милионер“ станавме северномакедонци


Ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «ΑLFA» στα Σκόπια, κατηγορεί το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας για χλιαρή αντίδραση στις βουλγαρικές προκλήσεις που στοχεύουν στην αμφισβήτηση της «μακεδονικής» γλώσσας και ταυτότητας, την ίδια ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τον πρόσφατο βανδαλισμό των στεφάνων που κατέθεσε βουλγαρική αντιπροσωπεία στον τάφο του κομιτατζή Γκότσε Ντέλτσεφ κατά τον κοινό εορτασμό για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του. Σόφια και Σκόπια, διεκδικούν την εθνική καταγωγή του Ντέλτσεφ, που θεωρούν εθνικό τους ήρωα.

Το ρεπορτάζ αναφέρεται και στις συχνές δηλώσεις και ειρωνείες του πρώην Βούλγαρου υπουργού Άμυνας της Βουλγαρίας  Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, ο οποίος έχει απειλήσει πως θα στείλει … τανκς στην Βόρεια Μακεδονία για να γκρεμίσουν πλάκες που αναφέρουν τους Βούλγαρους ως «Φασίστες κατακτητές».

Ειδήσεις σήμερα:

Survivor: Τα δάκρυα της επικοινωνίας και το ντέρμπι για τα «παπουτσάκια» - Δείτε βίντεο

Γεωργία Μπίκα: Όλο το πόρισμα των Ελβετών - Βρέθηκε υψηλή ποσότητα αλκοόλ, αλλά όχι χάπι βιασμού

BRIT Awards: Η Adele νίκησε τον Ed Sheeran στα βραβεία για τον καλλιτέχνη της χρονιάς χωρίς φύλο – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης