Κρίση στην Ουκρανία: Βρετανία και Γερμανία στέλνουν επιπλέον 700 στρατιώτες στην Ανατολική Ευρώπη

Κρίση στην Ουκρανία: Βρετανία και Γερμανία στέλνουν επιπλέον 700 στρατιώτες στην Ανατολική Ευρώπη

Σε Πολωνία και Λιθουανία οι αποστολές επιπλέον στρατιωτών από Λονδίνο και Βερολίνο

lithuania_army
Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας ανακοίνωσε σήμερα ότι η Βρετανία θα στείλει επιπλέον 350 στρατιώτες στην Πολωνία, στο πλαίσιο μιας επιχείρησης του ΝΑΤΟ, εν μέσω της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Η Βρετανία έστειλε πέρυσι 100 στρατιώτες στην Πολωνία για να βοηθήσει την τελευταία στην μεταναστευτική κρίση στα σύνορά της με τη Λευκορωσία.

«Θα προσθέσουμε σε αυτούς... στέλνοντας επιπλέον 350 Βρετανούς στρατιώτες στην Πολωνία σε μια διμερή ανάπτυξη για να δείξουμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε και να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι η Βρετανία και η Πολωνία στέκονται η μία δίπλα στην άλλη», δήλωσε ο Γουάλας σε συνέντευξη Τύπου, πλάι στον Πολωνό ομόλογό του.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως η Γερμανία θα στείλει άλλους 350 στρατιώτες στη Λιθουανία. «Ο Μπούντεσβερ (σ.σ. ο γερμανικός στρατός) στέλνει άλλους 350 στρατιώτες στη μάχιμη μονάδα της Λιθουανίας», ανέφερε η υπουργός Κριστίν Λάμπρεχτ, από το Μύνστερ όπου πραγματοποιεί επίσκεψη. «Εντείνουμε έτσι τη συμβολή μας όσον αφορά τις δυνάμεις στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα αποφασιστικότητας στους συμμάχους μας», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι η Συμμαχία «μπορεί να υπολογίζει» στη Γερμανία.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς είχε δηλώσει την Κυριακή ότι η Γερμανία ήταν έτοιμη να στείλει επιπρόσθετες δυνάμεις στις χώρες της Βαλτικής.

Η Γερμανία είναι επικεφαλής μιας επιχείρησης του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία, όπου έχουν αναπτυχθεί μέχρι σήμερα 500 Γερμανοί στρατιώτες.

Κλείσιμο
Η ανακοίνωση αυτή γίνεται στο φόντο των εντεινόμενων ανησυχιών της Δύσης ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να εισβάλει στην Ουκρανία. Οι δυτικές χώρες κατηγορούν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 100.000 στρατιώτες στα ρωσοουκρανικά σύνορα. Η Μόσχα διαψεύδει ότι σκοπεύει να εισβάλει, αλλά απαιτεί από τη Δύση σημαντικές εγγυήσεις για την ασφάλειά της, κυρίως ότι δεν θα ενταχθεί ποτέ η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ.

Ο Σολτς, που επικρίνεται στη Γερμανία και στο εξωτερικό για την υποτιθέμενη υποχωρητικότητά του απέναντι στη Μόσχα, βρίσκεται σήμερα στην Ουάσινγκτον, όπου θα συναντηθεί για πρώτη φορά με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Αυτήν την εβδομάδα θα έχει επίσης συνομιλίες στο Βερολίνο με τους ηγέτες των βαλτικών χωρών ενώ την επόμενη θα πάει στην Ουκρανία και τη Ρωσία.

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί ο Μητσοτάκης έδιωξε τον Σπήλιο Λιβανό

Έφοδος της Αστυνομίας σε τέσσερις συνδέσμους οπαδών σε νότια προάστια και Περιστέρι

Πήραν προθεσμία από την Ανακρίτρια οι 8 συλληφθέντες για τη δολοφονία του Άλκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης