Κρίση στην Ουκρανία: Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας, στρατεύματα αναπτύσσει το Πεντάγωνο

Κρίση στην Ουκρανία: Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας, στρατεύματα αναπτύσσει το Πεντάγωνο

Ο Μπάιντεν ενέκρινε επίσημα τις μετακινήσεις στρατευμάτων - Ο αμερικανικός στρατός έθεσε σε συναγερμό την περασμένη εβδομάδα περίπου 8.500 στρατιώτες, προκειμένου να είναι έτοιμοι να αναπτυχθούν στην Ευρώπη

Screenshot_2022-01-24_at_11_57_01_PM
Εξακολουθούν να τραβούν το σχοινί της αντιπαράθεσης Ουάσινγκτον και Μόσχα, με την αμερικανική πλευρά να θέτει τελεσίγραφο για την απόσυρση ρωσικών δυνάμεων και το Κρεμλίνο να ζητά εγγυήσεις ασφαλείας, αποχώρηση δηλαδή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ από χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Ένα 24ωρο αφότου οι ΗΠΑ έστειλαν 500 τόνους πυρομαχικών στην Ουκρανία, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενέκρινε την επιπλέον ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην ανατολική Ευρώπη.

Εν μέσω του αδιεξόδου με τη Ρωσία για την Ουκρανία και το Πεντάγωνο αναμένεται να ανακοινώσει ότι στρατεύματα θα αναπτυχθούν τις επόμενες ημέρες, ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο Μπάιντεν ενέκρινε επίσημα τις μετακινήσεις στρατευμάτων, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο αξιωματούχος.

Ο αμερικανικός στρατός έθεσε σε συναγερμό την περασμένη εβδομάδα περίπου 8.500 στρατιώτες, προκειμένου να είναι έτοιμοι να αναπτυχθούν στην Ευρώπη, εφόσον ήταν αναγκαίο, πιθανόν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους συμμάχους των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, μπροστά σε μια ρωσική ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στην Ουκρανία.

Ο Μπάιντεν στέλνει περίπου 2.000 στρατιώτες από τις ΗΠΑ στην Πολωνία και τη Γερμανία αυτήν την εβδομάδα, είπε Αμερικανός αξιωματούχος στο Ρόιτερς. Η εφημερίδα Wall Street Journal έγραψε ότι τα στρατεύματα θα έρθουν από το Φορτ Μπραγκ, στη Βόρεια Καρολίνα.

Περί τους 1.000 στρατιώτες θα επανατοποθετηθούν από τη Γερμανία στη Ρουμανία, στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ που είναι κοντύτερα στη Ρωσία, είπε επίσης ο αξιωματούχος στο Reuters.

Σε παιχνίδι για γερά νεύρα εξελίσσεται η κατάσταση ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα, με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να επιχειρεί να στήσει διπλωματικές γέφυρες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, καταρτίζοντας όμως παράλληλα σχέδιο ενίσχυσης του στρατού της χώρας του. Το Κρεμλίνο, από την πλευρά του, διατηρεί μια «σιβυλλική» στάση, ενώ ο Λευκός Οίκος, προσπαθώντας να αποτρέψει τη σύρραξη, στέλνει τελεσίγραφο στη Μόσχα ώστε να αποσυρθούν τα στρατεύματα.

«Ευχαριστίες» απηύθυνε, την Τρίτη, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας στις ΗΠΑ που απέστειλαν για έκτη φορά στρατιωτικό εξοπλισμό, τη στιγμή που η Ρωσία έχει συγκεντρώσει στα σύνορα με την Ουκρανία 100.000 στρατιωτικούς και φιάλες με αίμα.

Οι ΗΠΑ μαζί με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ εξακολουθούν να στέλνουν ενισχύσεις στο Κίεβο, υπό τον φόβο της ρωσικής εισβολής.

«Η μέρα δεν έχει περάσει ακόμα και ξεφορτώνουμε την έκτη εξοπλιστική ενίσχυση από τους φίλους μας στις ΗΠΑ», είχε γράψει ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Ολέκσιι Ρέζνικοφ, στο Twitter την Τρίτη.

Είχε επισημάνει ακόμη τα εξής: «84 τόνοι πυρομαχικών έφτασαν στο Κίεβο! Συνολικά, για σήμερα έχουμε λάβει περίπου 500 τόνους αμυντικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ Και αυτό δεν είναι το τέλος».

Ειδήσεις σήμερα:

Σταϊκούρας: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ και σε πόσες δόσεις - Αναλυτικά οι αλλαγές

Τα κινητά τηλέφωνα και το DNA θα «μιλήσουν» τώρα μετά τις αρνητικές τοξικολογικές της Γεωργίας Μπίκα

Τζουμέρκα: Συγκλονίζει ο πατέρας του 21χρονου που σκοτώθηκε - Ξεψύχησε στα χέρια μου, δεν μπόρεσα να σώσω το αγόρι μου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης