Βραζιλία: Τουλάχιστον 18 νεκροί εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων στην πολιτεία Σάο Πάολο

Βραζιλία: Τουλάχιστον 18 νεκροί εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων στην πολιτεία Σάο Πάολο

Ο κυβερνήτης Ζουάου Ντόρια ανακοίνωσε πως θα εκταμιευθεί ποσό 15 εκατ. reais (2,4 εκατ. ευρώ) για να προσφερθεί βοήθεια στις 10 πόλεις που πλήττονται περισσότερο στην πολυπληθέστερη πολιτεία της Βραζιλίας

sao_paulo
Τουλάχιστον δεκαοκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που έπληξαν από την Παρασκευή ως χθες Κυριακή την πολιτεία Σάο Πάολο, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, προκαλώντας κατολισθήσεις, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Από την Παρασκευή, οι πλημμύρες προκάλεσαν 18 θανάτους, συμπεριλαμβανομένων επτά παιδιών, και εκτόπισαν κάπου 500 οικογένειες», ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη της Σαν Πάουλου σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.



Κλείσιμο
Ο κυβερνήτης Ζουάου Ντόρια ανακοίνωσε πως θα εκταμιευθεί ποσό 15 εκατ. reais (2,4 εκατ. ευρώ) για να προσφερθεί βοήθεια στις 10 πόλεις που πλήττονται περισσότερο στην πολυπληθέστερη πολιτεία της Βραζιλίας.

Από την έναρξη της περιόδου των βροχών, τον Οκτώβριο, η Βραζιλία έχει υποστεί εκτεταμένες καταστροφές, ειδικά στην πολιτεία Μπαΐα (βορειοανατολικά), όπου ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων έχει φθάσει τους 24 νεκρούς, καθώς και στην πολιτεία Μίνας Ζεράις (νοτιοανατολικά), όπου έχουν καταμετρηθεί τουλάχιστον 19 θάνατοι και έχουν εκτοπιστεί χιλιάδες κάτοικοι.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο τρομερός Ναδάλ κατέκτησε το Australian Open: Κέρδισε τον Μεντβέντεφ 3-2 με ανατροπή σε ματς 5 ωρών και 24 λεπτών!

Άκρως επιθετικό είδος ο λύκος που κυκλοφορεί στον Διόνυσο - Πηδάει σε αυλές από 3 μέτρα ύψος

Survivor: Οι… κυβιστήσεις και στον τάκο ο Κατσαούνης – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης