Η Σκότλαντ Γιαρντ «ψάχνει» τα πάρτι του Μπόρις Τζόνσον - Πώς αντέδρασε ο Βρετανός πρωθυπουργός

Η Σκότλαντ Γιαρντ «ψάχνει» τα πάρτι του Μπόρις Τζόνσον - Πώς αντέδρασε ο Βρετανός πρωθυπουργός

«Η έρευνα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας θα δώσει στους πολίτες τη «σαφήνεια που χρειάζεται», σχολίασε ο Μπόρις Τζόνσον

boris
Επικίνδυνες διαστάσεις για το κύρος και την αξιοπιστία του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον λαμβάνει το σκάνδαλο με τα κορωνοπάρτι στην πρωθυπουργική κατοικία όταν η χώρα βρισκόταν σε lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid- 19, με τη Σκότλαντ Γιαρντ να ερευνά τις πληροφορίες για μία σειρά από εκδηλώσεις με τούρτες και άφθονο οινόπνευμα.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η επικεφαλής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, Κρεσίντα Ντικ , το ερώτημα που θα κληθεί να ερευνήσει η Σκότλαντ Γιαρντ είναι εάν η Ντάουνινγκ Στριτ παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοιού.

«Επιβεβαιώνω ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία ερευνά ορισμένα περιστατικά στην Ντάουνινγκ Στριτ και σε κυβερνητικές υπηρεσίες τα τελευταία δύο χρόνια με το ερώτημα πιθανών παραβιάσεων των περιοριστικών μέτρων για την Covid-19», υποστήριξε η Κρέσιντα Ντικ, αφού όμως ήδη ο βρετανικός Τύπος είχε προλάβει να δημοσιεύσει την πληροφορία για την έναρξη αστυνομικής έρευνας.

Την ίδια λωρα, σε μία προσπάθεια να υποβαθμίσει τη σημασία της αστυνομικής έρευνας για τα κορωνοπάρτι στην πρωθυπουργική κατοικία, ο Μπόρις Τζόνσον χαιρέτησε σήμερα την απόφαση της Σκότλαντ Γιαρντ να διαλευκάνει την υπόθεση .

Μιλώντας από το βήμα της βουλής των Κοινοτήτων, ο Βρετανός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «η έρευνα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας θα δώσει στους πολίτες τη «σαφήνεια που χρειάζεται».

Η έρευνα της Σκότλαντ Γιαρντ για τα γεγονότα στην Ντάουνινγκ Στριτ συνεπάγεται τη συνεχή ανταλλαγή πληροφοριών με την αστυνομία, όπως είπε .

Πρόσθεσε όμως, ότι θέλει επίσης να διαβεβαιώσει τους πολίτες ότι η κυβέρνηση επικεντρώνεται «100% στην αντιμετώπιση των προτεραιοτήτων του βρετανικού λαού», συμπεριλαμβανομένης της υπεράσπισης της ελευθερίας σε όλο τον κόσμο.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian, oι απίστευτες δικαιολογίες του Τζόνσον ότι κανείς δεν τον είχε ενημερώσει ότι τα πάρτι εν μέσω περιορισμών για τον κορωνοϊό απαγορεύονται, δεν πείθουν τους Βρετανούς αλλά ούτε και τα βρετανικά ΜΜΕ .

Μετά και τη χθεσινή αποκάλυψη ότι ο Τζόνσον είχε διοργανώσει και πάρτι γενεθλίων, κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, τον Ιούνιο του 2020, όταν όλες οι κοινωνικές συναθροίσεις σε εσωτερικούς χώρους απαγορεύονταν, προκαλεί την έντονη δυσφορία της βρετανικής κοινής γνώμης, της αντιπολίτευσης αλλά και πολλών μελών του κόμματος των Τόρις.

Τoν Ιούνιο του 2020, ο Μπόρις Τζόνσον φέρεται να είχε προσκαλέσει φίλους και γνωστούς για να γιορτάσει τα γενέθλιά του, όπως μετέδωσε χθες το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV News.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, η σύζυγός του Βρετανού πρωθυπουργού Κάρι Τζόνσον έβαλε το χεράκι της στην οργάνωση του κορωνοπάρτι, το απόγευμα της 19ης Ιουνίου.

Έως και 30 άνθρωποι παρέστησαν στην εκδήλωση, στην αίθουσα συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου, στην Ντάουνινγκ Στριτ, το γραφείο και την κατοικία του επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης, αναφέρει το ITV.

Μετά την αποκάλυψη του γενέθλιου κορωνοπάρτι του Τζόνσον, το γραφείο του βρετανού πρωθυπουργού προέβη στην ακόλουθη απάντηση:

«Μια ομάδα από το προσωπικό που εργάζεται στη Ντάουνινγκ Στριτ συγκεντρώθηκε εκείνη την ημέρα για σύντομο χρονικό διάστημα στην αίθουσα συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου, έπειτα από μια συνάντηση, προκειμένου να ευχηθεί στον πρωθυπουργό «Χρόνια Πολλά». Εκείνος έμεινε εκεί για λιγότερο από 10 λεπτά».

Ο βρετανικός Τύπος ασκεί ασφυκτικές πιέσεις στον Μπόρις Τζόνσον καθώς οι αποκαλύψεις για μία σειρά συναθροίσεων στην Ντάουνινγκ Στριτ δεν έχουν τέλος.

Με τα κορωνοπάρτι στην πρωθυπουργική κατοικία, φαίνεται πως παραβιάστηκε επανειλημμένως το lockdown κατά του κορωνοϊού, που είχε επιβάλει η κυβέρνηση του Λονδίνου με την αντιπολίτευση και ορισμένα μέλη του κόμματός του, των Συντηρητικών, να ζητούν την άμεση παραίτηση Τζόνσον.

Ειδήσεις σήμερα:

Αττική Οδός, ένας δρόμος με πανάκριβα διόδια, χωρίς μέτρα για έκτακτες καταστάσεις - 200 άτομα παραμένουν ακόμα εγκλωβισμένα

Κακοκαιρία: Το viral βίντεο στο TikTok για όσους παραγγέλνουν με τον χιονιά

Καραμανλής: Αποζημίωση €1.000 στους επιβάτες τραίνων που εγκλωβίστηκαν

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης