Σε νέο «partygate» μπλεγμένος ο Τζόνσον, βρετανικά δημοσιεύματα αποκαλύπτουν πάρτι γενεθλίων στο πρώτο lockdown

Σε νέο «partygate» μπλεγμένος ο Τζόνσον, βρετανικά δημοσιεύματα αποκαλύπτουν πάρτι γενεθλίων στο πρώτο lockdown

Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV News, είχε πάρτι γενεθλίων, κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, τον Ιούνιο του 2020, όταν οι κοινωνικές συναθροίσεις σε εσωτερικούς χώρους απαγορεύονταν - Σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου της Ντάουνινγκ Στριτ, ο Μπόρις Τζόνσον παρέστη για «λιγότερο από 10 λεπτά» σε συγκέντρωση συνεργατών του

Screenshot_2022-01-24_at_9_37_43_PM
Η μία μετά την άλλη οι αποκαλύψεις πλήττουν τον Μπόρις Τζόνσον, εντείνοντας τον πονοκέφαλο και δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερο ρήγμα με τους λεγόμενους αποστάτες του κόμματός του. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το πάρτι των 100 ατόμων στη Ντάουνινγκ Στριτ, ο επικεφαλής των Συντηρητικών αντιμετωπίζει ακόμη έναν μπελά.

Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV News, είχε πάρτι γενεθλίων, κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, τον Ιούνιο του 2020, όταν οι κοινωνικές συναθροίσεις σε εσωτερικούς χώρους απαγορεύονταν.

Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο, η σύζυγός του Βρετανού πρωθυπουργού Κάρι Τζόνσον φέρεται να βοήθησε στο να οργανωθεί το πάρτι, το απόγευμα της 19ης Ιουνίου.

Έως και 30 άνθρωποι παρέστησαν στην εκδήλωση, στην αίθουσα συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου, στην Ντάουνινγκ Στριτ, το γραφείο και την κατοικία του επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης, αναφέρει το ITV.

Aναφορικά με τις πληροφορίες του βρετανικού δικτύου για το πάρτι, το γραφείο του Μπόρις Τζόνσον απάντησε:

Κλείσιμο
«Μια ομάδα από το προσωπικό που εργάζεται στη Ντάουνινγκ Στριτ συγκεντρώθηκε εκείνη την ημέρα για σύντομο χρονικό διάστημα στην αίθουσα συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου, έπειτα από μια συνάντηση, προκειμένου να ευχηθεί στον πρωθυπουργό «χρόνια πολλά». Εκείνος έμεινε εκεί για λιγότερο από 10 λεπτά».

Το ρεπορτάζ εντείνει την πίεση στον Τζόνσον με αφορμή μια σειρά συναθροίσεων στην Ντάουνινγκ Στριτ, με τις οποίες φαίνεται πως παραβιάστηκε το λοκντάουν κατά της Covid-19, που είχε επιβάλει η βρετανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο τύπου της Ντάουνινγκ Στριτ, ο Μπόρις Τζόνσον παρέστη για «λιγότερο από 10 λεπτά» σε αυτήν τη συγκέντρωση των συνεργατών του.

Το ITV News αναφέρει, επίσης, ότι φίλοι της οικογένειας Τζόνσον συμμετείχαν σε μια άλλη εκδήλωση που οργανώθηκε το βράδυ της 19ης Ιουνίου στον όροφο της κατοικίας του πρωθυπουργού, κάτι που διαψεύδουν οι υπηρεσίες του.

«Είναι απολύτως ψευδές. Σε συμφωνία με τους κανονισμούς εκείνης της εποχής, ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε έναν μικρό αριθμό μελών της οικογένειάς του σε εξωτερικό χώρο εκείνη τη βραδιά», λέει η Ντάουνινγκ Στριτ.

Στο στόχαστρο επικρίσεων για μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων στη Ντάουνινγκ Στριτ, μεσούσης της καραντίνας, ο 57χρονος Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται αντιμέτωπος με τη χειρότερη κρίση του, μετά τη θριαμβευτική άνοδό του στην εξουσία το καλοκαίρι του 2019.

Ειδήσεις σήμερα:

Στο στόχαστρο του Ερντογάν η «Χάρις Αλεξίου» της Τουρκίας

Χιόνια έως και 20 πόντους στα βόρεια προάστια της Αθήνας προβλέπει ο Καλλιάνος

Παγώνη: Τριπλά εμβολιασμένοι που νόσησαν μπορεί να ξανακολλήσουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης