Κοινό μέτωπο ΗΠΑ-Γερμανίας για Ουκρανία

Κοινό μέτωπο ΗΠΑ-Γερμανίας για Ουκρανία

Κάθε παραβίαση των συνόρων από τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία αποτελεί επιθετική πράξη, επανέλαβε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, με την Γερμανίδα ομόλογό του να προειδοποιεί πως «κάθε επιθετική πράξη θα έχει σοβαρές συνέπειες» -  Διπλωματική παρέμβαση επιχειρεί και η Τουρκία

043_dpa-pa_220120-99-787749_dpai
Οποιαδήποτε επέμβαση στην Ουκρανία θα προκαλούσε τεράστιο πολιτικό, οικονομικό και στρατηγικό αντίτιμο για τη Ρωσία, προειδοποίησε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Αμερικανό ομόλογό της, Άντονι Μπλίνκεν, το απόγευμα της Πέμπτης στο Βερολίνο, ξεκαθαρίζοντας πως «κάθε επιθετική πράξη θα έχει σοβαρές συνέπειες».



Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν επανέλαβε την προειδοποίηση που έχει ήδη απευθύνει προς τη Μόσχα, ότι κάθε παραβίαση των συνόρων από τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία αποτελεί επιθετική πράξη, η οποία θα προκαλέσει μία γρήγορη, σοβαρή και κοινή απάντηση της Δύσης.



Κλείσιμο
Ωστόσο ο Αμερικανός ΥΠΕΞ ξεκαθάρισε πως πρωταρχικός στόχος είναι μία διπλωματική επίλυση της κρίσης, σημειώνοντας πως «όποιον δρόμο κι αν διαλέξει η Ρωσία, θα βρει ενωμένους τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της».

Στις διαβουλεύσεις του Βερολίνου συμμετείχαν, εκτός από τους Μπέρμποκ και Μπλίνκεν, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Υβ Λεντριάν και ο βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι.

Διπλωματική παρέμβαση στο ζήτημα της Ουκρανίας φαίνεται να επιχειρεί τώρα και η Τουρκία. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters τουρκικές «διπλωματικές πηγές» υποστηρίζουν ότι Ρωσία και Ουκρανία αποδέχονται μία ενδεχόμενη διαμεσολαβητική προσπάθεια της Άγκυρας με στόχο την εκτόνωση της κρίσης. Επιπλέον, τονίζουν οι ίδιες πηγές, η Τουρκία δηλώνει πρόθυμη να φιλοξενήσει προσεχή συνάντηση της Ομάδας του Μινσκ υπό την αιγίδα του ΟΑΣΕ.


Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη, πέθανε βρέφος 52 ημερών με κορωνοϊό

Υπόθεση βιασμού 24χρονης: Έρευνα στα σπίτια των εμπλεκομένων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δίκη «ψευτογιατρού»: Άφηνε γυναίκες με σκλήρυνση κατά πλάκας να υποφέρουν και τους έλεγε πως έχουν... ψύξη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης