Φον ντερ Λάιεν προς Ρωσία: Αν υπάρξουν επιθέσεις στην Ουκρανία, θα απαντήσουμε με τεράστιες οικονομικές κυρώσεις

Φον ντερ Λάιεν προς Ρωσία: Αν υπάρξουν επιθέσεις στην Ουκρανία, θα απαντήσουμε με τεράστιες οικονομικές κυρώσεις

Οι δυσκολίες μας δεν είναι με τη Ρωσία και τους πολίτες, αλλά με τις επικίνδυνες πολιτικές του Κρεμλίνου, δήλωσε η προέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -«Η σημερινή κρίση φυσικού αερίου πρέπει να επιταχύνει τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια»

ursula_von_der_leyen
Υπέρ του διαλόγου με τη Ρωσία τάσσεται η ΕΕ, με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να προειδοποιεί ωστόσο ότι σε περίπτωση «περαιτέρω επιθέσεων στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» θα υπάρξει απάντηση με οικονομικές κυρώσεις.

Μιλώντας διαδικτυακά στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν επανέλαβε την αλληλεγγύη της ΕΕ με την Ουκρανία και τους Ευρωπαίους εταίρους «που απειλούνται από τη Ρωσία».

«Για να είμαστε σαφείς: Θέλουμε αυτόν τον διάλογο. θέλουμε να επιλυθούν οι συγκρούσεις με τα όργανα που έχουν διαμορφωθεί για αυτόν τον σκοπό. Αλλά εάν η κατάσταση επιδεινωθεί, εάν υπάρξουν περαιτέρω επιθέσεις στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, θα απαντήσουμε με τεράστιες οικονομικές κυρώσεις» ανέφερε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι δε θα συμβεί κάποια επίθεση. Ωστόσο, «εάν συμβεί, είμαστε προετοιμασμένοι» σημείωσε η κ. Φον Ντερ Λάιεν.

«Οι δυσκολίες μας δεν είναι με τη Ρωσία, ούτε με τους πολίτες της. Οι δυσκολίες μας είναι με τις επικίνδυνες πολιτικές του Κρεμλίνου. Είναι η αναπαράσταση οικείων προτύπων αυταρχικής συμπεριφοράς που υπογραμμίζουν την παλιά αλήθεια: Όπου λείπει η εμπιστοσύνη, η δύναμη και ο εξαναγκασμός δεν μπορούν να την αντικαταστήσουν» επισήμανε.

Επιπροσθέτως, η πρόεδρος της Επιτροπής, μιλώντας για το ενεργειακό ζήτημα, σημείωσε ότι η Κομισιόν παρουσίασε εργαλειοθήκη μέτρων που χρησιμοποιούν τα κράτη μέλη για να μετριάσουν γρήγορα τον αντίκτυπο των αυξήσεων των τιμών. Επιπροσθέτως, τόνισε ότι «η σημερινή κρίση φυσικού αερίου πρέπει να επιταχύνει τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια. Πρέπει να δώσει την ώθηση που χρειαζόμαστε για την περαιτέρω ολοκλήρωση της ενεργειακής μας αγοράς».

«Καθώς ανταποκρινόμαστε σε αυτήν την κρίση φυσικού αερίου, θα επικεντρωθούμε στην προστασία αυτών που έχουν πληγεί περισσότερο, θα επιταχύνουμε τη μετάβαση και θα διασφαλίσουμε ότι έχουμε τους αξιόπιστους προμηθευτές που χρειαζόμαστε».


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ καταγγέλλει την έλλειψη ελέγχων για κορωνοϊό στο Australian Open


Έκτακτο δελτίο καιρού για το νέο «κύμα» κακοκαιρίας «Ελπίς»


Άδωνις σε Πολάκη: Είσαι αρχηγός των αντιεμβολιαστών - Ό,τι είπα για εμβόλια αποδείχθηκε, λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης