Ο πρόεδρος της Παραγουάης Μάριο Άμπντο διαγνώστηκε θετικός στη νόσο Covid-19 και παρουσιάζει ήπια συμπτώματα, γνωστοποίησε το υπουργείο Υγείας, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μία έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού η οποία αποδίδεται στην εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Omicron.
«Ενημερώνουμε πως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μάριο Άμπντο, διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19 σήμερα», ανακοίνωσε το υπουργείο υγείας της Παραγουάης.
«Ο πρόεδρος έχει ήπια συμπτώματα και θα παραμείνει σε προληπτική καραντίνα, σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.