Ο Μπερλουσκόνι σταματά τις προσπάθειες να εκλεγεί πρόεδρος της Ιταλίας

Ο Μπερλουσκόνι σταματά τις προσπάθειες να εκλεγεί πρόεδρος της Ιταλίας

Ο «Καβαλιέρε» αναζητά αξιοπρεπή διέξοδο με υποψήφιο της αρεσκείας του έξι ημέρες πριν την έναρξη της ψηφοφορίας – Άδοξο τέλος στην προσπάθειά του να εκλεγεί διάδοχος του Ματαρέλα 

berlusconi1
«Η όλη προσπάθεια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με στόχο την εκλογή του στην προεδρία της δημοκρατίας, σταμάτησε», δήλωσε σήμερα ο στενός του συνεργάτης και βουλευτής Βιτόριο Σγκάρμπι. Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, τις περασμένες ημέρες ο Σγκάρμπι βοήθησε τον «Καβαλιέρε» να έρθει σε επαφή με ανένταχτους βουλευτές και γερουσιαστές, με στόχο να καταφέρει να αυξήσει τους υποστηρικτές του.

«Το κύριο πρόβλημα θεωρώ ότι εντοπίζεται σε ανησυχίες ψυχολογικού χαρακτήρα. Η όλη επιχείρηση, εκ των πραγμάτων, έχει σταματήσει και τώρα νομίζω ότι ο Μπερλουσκόνι προσπαθεί να δει αν υπάρχει μια αξιοπρεπής διέξοδος, με έναν υποψήφιο της αρεσκείας του. Ίσως και τον ίδιο τον νυν πρόεδρο, τον Σέρτζιο Ματαρέλα», δήλωσε ο Σγκάρμπι.

Έξι ημέρες πριν από την έναρξη των ψηφοφοριών για την εκλογή του νέου Ιταλού προέδρου της δημοκρατίας επιβεβαιώνεται, ουσιαστικά, αυτό που είχε μεταδώσει από χθες το ΑΠΕ-ΜΠΕ: ότι η υποψηφιότητα Μπερλουσκόνι, παρ΄όλη την επίσημη στήριξη όλης της ιταλικής κεντροδεξιάς, δεν δείχνει να είναι σε θέση να συγκεντρώσει την αναγκαία υποστήριξη των Ιταλών βουλευτών και γερουσιαστών. Και ότι ο «μίστερ τιβί», στην φάση αυτή, δείχνει να θέλει να ποντάρει σε μια άλλη προσωπικότητα, του ευρύτερου συντηρητικού χώρου. Ίσως να πρόκειται για τον πρώην υφυπουργό παρά την προεδρία της κυβέρνησής του, τον πολύπειρο δημοσιογράφο και πολιτικό Τζιάνι Λέτα, ογδόντα έξι ετών.

Η έτερη, ισχυρότερη εναλλακτική, έως τώρα είναι η επανεκλογή του Σέρτζιο Ματαρέλα, με στόχο να παραμείνει ο Μάριο Ντράγκι στην πρωθυπουργία της χώρας, μέχρι τις βουλευτικές εκλογές της άνοιξης του 2023.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Στα 23.340 σήμερα τα κρούσματα - Ανέβηκαν στους 106 οι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο


Ίχνη ουσιών «έδειξαν» οι τοξικολογικές εξετάσεις για την 24χρονη που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στη Θεσσαλονίκη


Οι Βρετανοί μεταστρέφονται υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, λέει ο Guardian
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης