Σολτς: Είναι ακόμη «πολύ νωρίς» για την αναθεώρηση των δημοσιονομικών κανόνων στην Ε.Ε

Σολτς: Είναι ακόμη «πολύ νωρίς» για την αναθεώρηση των δημοσιονομικών κανόνων στην Ε.Ε

Τι είπε ο Γερμανός Καγκελάριος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ

043_dpa-pa_220117-99-743865_dpai
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς δεν έδωσε στον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ καμία ένδειξη ότι η τρικομματική κυβέρνησή του είναι έτοιμη να στηρίξει τη χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ, αν και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν σήμερα να εργαστούν στενά για την εφαρμογή των ευρωπαϊκών πολιτικών.

Ο Σάντσεθ είχε υψηλές προσδοκίες από τη σημερινή επίσκεψη του Σολτς στη Μαδρίτη, με κάποιες πηγές να λένε ότι θεωρούσε τη στενότερη «ιδεολογική προσέγγισή τους» ως ευκαιρία για τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ισπανίας και Γερμανίας.

«Ο καγκελάριος και εγώ σημειώσαμε ότι μπαίνουμε σε μια νέα φάση της συνεργασίας μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο», είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος «στο κοινό όραμα» των δύο κυβερνήσεων «για την κοινωνική και οικονομική πρόοδο».

«Συμπίπτουμε (στην άποψη) ότι οι δημοσιονομικοί κανόνες είναι υπερβολικά περίπλοκοι και δύσκολο να τηρηθούν», ιδίως με φόντο την πανδημία της Covid-19, τόνισε. Αλλά πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες δεν συμφωνούν στο πώς θα μπορούσαν να αλλάξουν αυτοί οι κανόνες του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Η Μαδρίτη ελπίζει ότι θα πείσει το Βερολίνο να στηρίξει μια σειρά πιο χαλαρών δημοσιονομικών κανόνων, όπως επιθυμούν επίσης η Γαλλία και η Ιταλία, ώστε να τεθεί σε πιο ρεαλιστική βάση ο στόχος περί μείωσης του χρέους.

Όμως ο Σολτς είπε ότι μολονότι «Γερμανία και Ισπανία είναι στενές φίλες» και έχουν καλή σχέση μεταξύ τους, είναι ακόμη πολύ νωρίς για την αναθεώρηση των δημοσιονομικών κανόνων.

«Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης είναι το πλαίσιο εντός του οποίου μπορέσαμε να εφαρμόσουμε, για παράδειγμα, το σχέδιο ανάκαμψης» μετά την πανδημία, είπε ο Σολτς στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μαδρίτη μαζί με τον Σάντσεθ.



Ειδήσεις σήμερα:

Αλέκος Φασιανός: «Αντίο» στον Έλληνα «Άγιο» της ζωγραφικής τέχνης

Blue Monday: Η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου, πώς καθιερώθηκε και γιατί προκαλείται μελαγχολία

Ο Πολάκης σε νέες περιπέτειες: Πώς ένα περιστατικό σε ταβέρνα προκάλεσε πολιτική σύγκρουση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης