Ο «εφιάλτης» Μπρέιβικ ζωντανεύει ξανά - Δηλώνει ότι «δεν είναι απειλή για την κοινωνία» και ζητά να αποφυλακιστεί
Ο μακελάρης των 77 νεκρών στη Νορβηγία θα παραβρεθεί την Τρίτη στο δικαστήριο - Τι δηλώνει η ψυχολόγος που τον παρακολουθεί στη φυλακή - Φόβους για νέα ακροδεξιά προπαγάνδα εκφράζουν οι συγγενείς των θυμάτων
Το 2011 ο ακροδεξιός Anders Behring Breivik σκόρπισε τον θάνατο στη Νορβηγία, αφήνοντας πίσω του 77 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Δέκα χρόνια μετά την καταδίκη και τη φυλάκισή του, ο μακελάρης όχι μόνο δεν μετάνιωσε για την αποτρόποιη πράξη του, όχι μόνο δεν απολογήθηκε ποτέ στους συγγενείς των δεκάδων θυμάτων, αλλά πλέον θεωρεί ότι δεν αποτελεί απειλή για την κοινωνία και ετοιμάζεται να ζητήσει επισήμως την πρόωρη αποφυλάκισή του.
Ο ακροδεξιός τρομοκράτης καταδικάστηκε σε 21 χρόνια φυλάκισης το 2012. Έχοντας εκτίσει 10 χρόνια στη φυλακή, ο Μπρέιβικ θα βρεθεί την Τρίτη ενώπιον του δικαστηρίου, ζητώντας την αποφυλάκισή του. Το βασικό επιχείρημα που θα επικαλεστεί, είναι το ότι «δεν αποτελεί, πλέον, κίνδυνο για την κοινωνία».
Οι συγγενείς των θυμάτων θεωρούν απίθανο να γίνει δεκτό το αίτημα του Μπρέιβικ. Εξέφρασαν, ωστόσο, τους φόβους τους, ότι ο ακροδεξιός μακελάρης θα έχει μία ακόμα ευκαιρία να διατυμπανίσει τις ακραίες ιδέες του και να «κερδίσει» οπαδούς ή να «ενεργοποιήσει» κάποιον μιμητή, με πιθανά τραγικά αποτελέσματα.
Η Randi Rosenqvist η ψυχολόγος που παρακολουθεί τον Μπρέιβικ στη φυλακή, δήλωσε ότι στο διάστημα των 10 χρόνων, «έχω διαπιστώσει ελάχιστα στοιχεία που θα μπορούσαν να εντυπωσιάσουν τους δικαστές».
Είτε είστε φανατικοί του camping είτε σκέφτεστε να το δοκιμάσετε για πρώτη φορά, το Simos Camping προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για να ανακαλύψετε έναν διαφορετικό τρόπο διακοπών. Με σύγχρονες εγκαταστάσεις, υψηλό επίπεδο οργάνωσης και όλες τις απαραίτητες παροχές.
Από τους ασπροπίνακες, στα μαθητικά lockers και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αιθουσών διδασκαλίας: Tο πρόσωπο της εκπαίδευσης αλλάζει και μία ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.