Γενεύη: Ούτε χειραψία δεν αντάλλαξαν οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών Ρωσίας - ΗΠΑ

Γενεύη: Ούτε χειραψία δεν αντάλλαξαν οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών Ρωσίας - ΗΠΑ

Μάλιστα, οι Σεργκέι Ριαμπκόφ και Γουέντι Σέρμαν κάθισαν σε ξεχωριστά τραπέζια, απένανι ο ένας από τον άλλο

wendy_and_sergei
Οι συνομιλίες μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας στην Γενεύη για τις εγγυήσεις ασφαλείας συνεχίζονται κεκλεισμένων των θυρών, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επισημαίνοντας ότι οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών δεν αντάλλαξαν χειραψία.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα, από την έναρξη της συνάντησης, οι επικεφαλής εισέρχονται στην αίθουσα και κάθονται ο ένας απέναντι στον άλλο σε δύο ξεχωριστά τραπέζια. Στη συνέχεια οι επικεφαλής, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ και η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Γουέντι Σέρμαν, πηγαίνουν για να σταθούν μπροστά από τις σημαίες για την καθιερωμένη φωτογραφία βάσει του πρωτοκόλλου.

US, Russia open high-stakes talks on Ukraine | AFP


Οι δύο υψηλόβαθμοι διπλωμάτες προτίμησαν, όμως, να τηρήσουν τις κοινωνικές αποστάσεις. Ριαμπκόφ και Σέρμαν δεν αντάλλαξαν χειραψία ούτε επέλεξαν κάποιον άλλο τρόπο χαιρετισμού, όπως αυτοί που καθιερώθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας. Αν και στις προηγούμενες συναντήσεις στην Γενεύη, χαιρετούσαν, για παράδειγμα, ο ένας τον άλλον αστειευόμενοι με τους αγκώνες για τις φωτογραφίες του πρωτοκόλλου.

Παραμονή των συνομιλιών ο Ριαμπκόφ σε συνέντευξή του στο TASS είχε δηλώσει ότι δεν αναμένει να ακούσει από την αμερικανική πλευρά μια σαφή θέση αναφορικά με τις ρωσικές προτάσεις αλλά ούτε και εξηγήσεις για την στάση της. Παράλληλα εξέφρασε σοβαρές αμφιβολίες όσον αφορά στην ετοιμότητα των Ηνωμένων Πολιτειών για έναν τέτοιο διάλογο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Θρίλερ με τον Τζόκοβιτς: Το μπαλάκι στην κυβέρνηση της Αυστραλίας για τη βίζα του

Σε καραντίνα ο Αλέξης Τσίπρας - «Περαστικά Πρόεδρε» και ευχές από την πολιτική ηγεσία στο twitter

Καιρός - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Κρύο, καταιγίδες και χιόνια φέρνει ο «Διομήδης»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης