«Δεν θα κλείσουμε» επιμένει ο Τζόνσον με σχεδόν 200.000 νέα κρούσματα - Τι αλλάζει για τους ταξιδιώτες

«Δεν θα κλείσουμε» επιμένει ο Τζόνσον με σχεδόν 200.000 νέα κρούσματα - Τι αλλάζει για τους ταξιδιώτες

To τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στη Βρετανία 194.747 κρούσματα κορωνοϊού και 334 θάνατοι - Ο Τζόνσον επιβεβαίωσε ότι πριν από την αναχώρηση για τη Βρετανία δεν θα απαιτείται τεστ κορωνοϊού - Διεμήνυσε ότι κατά την άφιξη στη Βρετανία δεν θα απαιτείται καραντίνα μέχρι να βγει αρνητικό το τεστ μοριακού ελέγχου.

tzonson2
Της απόφασής του να μην επιβάλλει έκτακτα μέτρα υπεραμύνθηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, από τη Βουλή των Κοινοτήτων. Μιλώντας, ύστερα από τη σύγκληση υπουργικού συμβουλίου το πρωί, τόνισε ότι θα αποφύγει τους περιορισμούς για να υπάρχει κάποιας μορφής ομαλότητα στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Γηραιάς Αλβιόνας.

Εν μέσω  κριτικής που ασκείται στον Τζόνσον μετά και το απόλυτο αρνητικό ρεκόρ της Τρίτης, με πάνω από 200.000 κρούσματα κορωνοϊού, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας τόνισε ότι έχει στρατηγική ώστε να κρατήσει τις επιχειρήσεις ανοιχτές και να μην πληγεί η οικονομία.

Οι Εργατικοί, από τη μεριά τους, πιέζουν τον Τζόνσον να ισχυροποιήσει τους περιορισμούς, στηλιτεύοντάς τον ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε, στο πλαίσιο ενεργοποίησης Plan B τον Δεκέμβριο, δεν απέδωσαν.

«Λόγω των κινήσεων που έχουμε χαράξει, των σκληρών αποφάσεων και της γενικότερης προσέγγισής μας, καταφέραμε να κρατήσουμε ανοιχτή τη χώρα και σε κίνηση της οικονομία», τόνισε ο Τζόνσον ενώπιον των βουλευτών.

«Για τον λόγο αυτό η ανεργία δεν έχει αυξηθεί και ο κόσμος δεν βλέπει το πορτοφόλι του να αδειάζει. Δεν είμαστε μόνο η χώρα της Ευρώπης που έχει ανοιχτή κοινωνία και οικονομία, αλλά είμαστε η οικονομία εκείνη ανάμεσα στις G7 που αναπτύσσεται με γρηγορότερο ρυθμό», πρόσθεσε.

Ο Τζόνσον επιβεβαίωσε, ακόμη, ότι πριν από την αναχώρηση για τη Βρετανία δεν θα απαιτείται τεστ κορωνοϊού. Το μέτρο αυτό θα τεθεί σε ισχύ από τις 04:00, την Παρασκευή.

Κλείσιμο
Μάλιστα, διεμήνυσε ότι κατά την άφιξη στη Βρετανία δεν θα απαιτείται καραντίνα μέχρι να βγει αρνητικό το τεστ μοριακού ελέγχου.

Αντίθετα, ξεκαθάρισε, ότι οι πολίτες θα υποβάλλονται σε γρήγορα τεστ (rapid) τη δεύτερη μέρα και εάν βγούν θετικά τότε θα απαιτείται PCR ώστε να διαπιστωθεί κι από ποια μετάλλαξη έχουν μολυνθεί.

To τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στη Βρετανία 194.747 κρούσματα κορωνοϊού και 334 θάνατοι.


«Θα βρούμε τρόπο να συμβιώσουμε με τον ιό»


«Η μάχη με τον κορωνοϊό δεν έχει τελειώσει» διεμήνυσε, πριν από ένα 24ωρο, σε συνέντευξη Τύπου από τη Ντάουνινγκ Στριτ ο Μπόρις Τζόνσον.

Εστίασε στις αυξημένες μολυνσεις που οδηγούν στην αποδιοργάνωση διάφορων τομέων, λόγω των πολλών ελλείψεων που προκύπτουν.

«Έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε την Omicron χωρίς να κλείσουμε τη χώρα» τόνισε ο Τζόνσον στη συνέντευξη Τύπου, εμμένοντας στις θέσεις περί αποφυγής του ολικού «κλεισίματος» παρά τις πιέσεις των υγειονομικών. Στο κόμμα του, πάντως, οι πιο συντηρητικοί Τόρις φέρεται να ασκούν βέτο για την αποφυγή λήψης περαιτέρω μέτρων.

«Μπορούμε να αφήσουμε ανοιχτά σχολεία και επιχειρήσεις και να βρούμε τρόπο να συμβιώνουμε με τον ιό. Εργαζόμαστε πάνω στο θέμα των ελλείψεων που θα πλήξουν τομείς λόγω των αυξημένων μολύνσεων» συμπλήρωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Η βρετανική κυβέρνηση καταρτίζει, επίσης, πλάνο ώστε 100.000 εργαζόμενοι σε καίριους τομείς να υποβάλλονται καθημερινά σε τεστ για τον κορωνοϊό.

Προστασία άνω του 80% από τις νοσηλείες με την τρίτη δόση 

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας εστίασε στη διενέργεια περισσότερων εμβολιασμών με την ενισχυτική δόση, λέγοντας ότι «τούλαχιστον εννέα εκατ. κόσμου δεν την έχει λάβει».

«Είναι αποκαρδιωτικό το γεγονός ότι σε ποσοστό 90% οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ δεν είχαν κάνει την αναμνηστική δόση και πάνω από το 60% στις εντατικές είναι ανεμβολίαστοι. Άνθρωποι πεθαίνουν επειδή δεν έχουν κάνει το εμβόλιο», συμπλήρωσε ο Τζόνσον.

Όπως τόνισε, ακόμη, ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Κρις Γουίτι, οι ενισχυτικές δόσεις προφυλάσσουν κατά 88% από τις νοσηλείες.

«Έχουμε στοιχεία ότι η ενισχυτική δόση προστατεύει κατά 88% από τη βαριά νόσηση, τη νοσηλεία και τον θάνατο» τόνισε ο καθηγητής και κάλεσε όποιον δεν έχει λάβει την αναμνηστική δόση να μην το καθυστερήσει.

Ειδήσεις σήμερα:

Πρωθυπουργός Αυστραλίας: O Tζόκοβιτς θα γυρίσει με το πρώτο αεροπλάνο αν δεν δικαιολογηθεί για τον μη εμβολιασμό του 

Στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου σε κρίσιμη κατάσταση 13χρονη από το Αλιβέρι

Νέα δίωξη για κακούργημα στον Αιγύπτιο - Σε εξέλιξη η απολογία του

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης