Συνομιλία Μπλίνκεν-Τσαβούσογλου, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πλησιάζει την Άγκυρα και μιλά για ρωσική απειλή

Συνομιλία Μπλίνκεν-Τσαβούσογλου, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πλησιάζει την Άγκυρα και μιλά για ρωσική απειλή

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, συζήτησε τη στρατιωτική δραστηριότητα της Ρωσίας με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ

anthony_blinken
Σε μια περίοδο που οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας έχουν οξυνθεί απότομα, τα μηνύματα που αποστέλλονται είναι πολλά ενώ νέοι «παίκτες» προστίθενται στη διπλωματική σκακιέρα. Μια μέρα μετά τη συνομιλία Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με το θέμα της Ουκρανίας να βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης. 

Ενώ πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν τη Μόσχα να «βλέπει» την Άγκυρα ως «Δούρειο Ίππο» για το θέμα της Ουκρανίας στις διεργασίες με τις ΗΠΑ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εστιάζει στον ρόλο της Τουρκίας ως μέλους του ΝΑΤΟ. 

Μάλιστα, ο Μπλίνκεν με tweet χαρακτήρισε απειλητικές τις ρωσικές ενέργειες: «Σε καλό κλίμα διεξήχθησαν οι συνομιλίες με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. ΗΠΑ και Τουρκία συνεχίζουν τις στενές επαφές πάνω στη ρωσική απειλή για την Ουκρανία και σχεδιάζουν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ». 




Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, συζήτησε, επίσης, τη στρατιωτική δραστηριότητα της Ρωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία, με την ομάδα των Εννέα του Βουκουρεστίου, (σ.σ. Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τσεχία, Εσθονία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία και Σλοβακία), αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωσή του.

Κλείσιμο
Ο Μπλίνκεν «υπογράμμισε τη δέσμευση των ΗΠΑ στη συνεχιζόμενη στενή διαβούλευση και στον συντονισμό με όλους τους διατλαντικούς συμμάχους και εταίρους μας, καθώς εργαζόμαστε για την αποκλιμάκωση (της κρίσης) μέσω της αποτροπής, της άμυνας και του διαλόγου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα:

Μαγιορκίνης για την πορεία της πανδημίας: Θα έχουμε ένα καλύτερο Πάσχα και καλοκαίρι

Θα καθαρίσει το όνομα του πρίγκιπα Άντριου από όσα του προσάπτει η πρώην «σκλάβα του σεξ» του Έπσταϊν;

Πότε θα κάνουν φέτος «πρεμιέρα» οι φορολογικές δηλώσεις, ποιες προθεσμίες παρατάθηκαν και τι πρέπει να πληρωθεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης