Οι ΗΠΑ θα αντιδράσουν «αποφασιστικά» σε περίπτωση εισβολής της Ρωσίας, δεσμεύτηκε ο Μπάιντεν στον Ζελένσκι

Οι ΗΠΑ θα αντιδράσουν «αποφασιστικά» σε περίπτωση εισβολής της Ρωσίας, δεσμεύτηκε ο Μπάιντεν στον Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας απάντησε στον Αμερικανό ομόλογό του πως το Κίεβο εκτιμά την «ακλόνητη υποστήριξη» των ΗΠΑ

biden_ukraine
Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους χθες Κυριακή ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους «θα αντιδράσουν αποφασιστικά» σε περίπτωση που η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του Λευκού Οίκου.

Στο δελτίο Τύπου που υπογράφεται από την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι προστίθεται ακόμη ότι ο κ. Μπάιντεν εξέφρασε την υποστήριξή του στη διπλωματία, αναφερόμενος κυρίως στις συνομιλίες που προβλέπεται να διεξαχθούν την 9η και τη 10η Ιανουαρίου στη Γενεύη ανάμεσα σε ανώτερους Αμερικανούς και Ρώσους αξιωματούχους.

Σε κάθε περίπτωση η Ουάσινγκτον είναι δεσμευμένη στην υπεράσπιση της «εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας» του Κιέβου, πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαιώνοντας τον συνομιλητή του πως θα τηρήσει την αρχή πως «τίποτα» δεν θα αποφασιστεί «για εσάς χωρίς εσάς».

Η συνδιάλεξη ακολούθησε τη βιντεοδιάσκεψη του Τζο Μπάιντεν με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν την Πέμπτη.

Η Ουκρανία εκτιμά την «ακλόνητη υποστήριξη» των ΗΠΑ εν μέσω των εντάσεων με τη Ρωσία, ανέφερε μέσω Twitter ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά την τηλεφωνική συνδιάλεξή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Κλείσιμο


«Εκτιμάμε την ακλόνητη υποστήριξη» της Ουκρανίας από πλευράς των ΗΠΑ, σημείωσε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους και πρόσθεσε ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν για «τις ενέργειες στις οποίες προχωρούν από κοινού η Ουκρανία, οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους για τη διατήρηση της ειρήνης στην Ευρώπη και την αποφυγή της επιδείνωσης της κατάστασης». Έκανε ακόμη λόγο για σχέση «ιδιαίτερης φύσης» ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και στο Κίεβο.



Ειδήσεις σήμερα

Πώς η πανδημία και οι μεταλλάξεις θα επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις το 2022

Κορωνοϊός: Το κύμα της Omicron μπορεί να είναι το τελευταίο, ελπίδα από τη μείωση των θανάτων παγκοσμίως

Στην κορυφή του αμερικανικού box-office ο «Spider-Man»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης