Σκοτώθηκε 12χρονος στην Ολλανδία από ρίψη πυροτεχνημάτων

Σκοτώθηκε 12χρονος στην Ολλανδία από ρίψη πυροτεχνημάτων

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας απαγόρευσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα πυροτεχνήματα προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να επιβαρυνθούν τα νοσοκομεία, που έχουν ήδη γεμίσει εξαιτίας της πανδημίας

Screenshot_2021-12-31_at_6_17_58_PM
Ασύλληπτη τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Ολλανδία όταν 12χρονος σκοτώθηκε ενώ συνομίληκός του τραυματίστηκε σοβαρά με πυροτεχνήματα, παρά την απαγόρευση που έχει επιβληθεί σε ολόκληρη τη χώρα για τη ρίψη πυροτεχνημάτων με αφορμή την Πρωτοχρονιά εξαιτίας της πανδημίας.

Τα παιδιά παρακολουθούσαν έναν ενήλικα να ρίχνει πυροτεχνήματα με τη βοήθεια ενός αυτοσχέδιου μηχανισμού, όταν σημειώθηκε το περιστατικό, στο Χαακσμπέργκεν, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, κοντά στα γερμανικά σύνορα.

«Ένα αγόρι 12 ετών σκοτώθηκε… Ένα άλλο αγόρι διακομίστηκε στο νοσοκομείο», έγραψε σε μήνυμα στο Twitter η αστυνομία.

«Τα παιδιά δεν είχαν καμία σχέση με το περιστατικό», συμπληρώνεται.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως συνέλαβε έναν άνδρα και ξεκίνησε έρευνα. Με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς, οι Ολλανδοί εκτοξεύουν παραδοσιακά πυροτεχνήματα στους δρόμους και τους κήπους, μια δημοφιλής πρακτική, που προκαλεί τον τραυματισμό πολλών ανθρώπων.

Η κυβέρνηση απαγόρευσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα πυροτεχνήματα προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να επιβαρυνθούν τα νοσοκομεία, που έχουν ήδη γεμίσει εξαιτίας της πανδημίας.

Το 2019, περισσότεροι από 1300 άνθρωποι χρειάστηκε να λάβουν φροντίδα για τραύματα που οφείλονταν σε πυροτεχνήματα. Μετά την απαγόρευση των πυροτεχνημάτων το 2020, αυτός ο αριθμός μειώθηκε κατά 70%.

Ειδήσεις σήμερα:

Μαορί παρουσιάστρια ειδήσεων με παραδοσιακό τατουάζ στο πηγούνι γράφει ιστορία

Μακρή: Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για εκκένωση κατάληψης στο ΑΠΘ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης