Δομινικανή Δημοκρατία: Εννέα νεκροί σε συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους, αναμεσά τους και ο μουσικός παραγωγός Flow La Movie
Η Εθνική Αστυνομία της Δομινικανής Δημοκρατίας επιβεβαίωσε ότι νεκροί είναι τα 2 μέλη του πληρώματος και οι 7 επιβάτες, εκ των οποίων οι έξι ήταν Αμερικανοί πολίτες και ένας ήταν Δομινικανός
Ιδιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη χθες Τετάρτη στο αεροδρόμιο Λας Αμέρικας, έξω από το Σάντο Ντομίνγκο, την πρωτεύουσα της Δομινικανής Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι εννέα άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε η εταιρεία που διαχειριζόταν το αεροπλάνο, η Helidosa Aviation Group.
Por este medio informamos que en el día de hoy, la aeronave HI1050 con 2 tripulantes y 7 pasajeros se ha accidentado en el AILA.
Nuestra Empresa esta activamente trabajando para conseguir más información y colaborando con los cuerpos de rescates. pic.twitter.com/EA4jbQR0Fv
Η Εθνική Αστυνομία της Δομινικανής Δημοκρατίας επιβεβαίωσε ότι νεκροί είναι τα 2 μέλη του πληρώματος και οι 7 επιβάτες, εκ των οποίων οι έξι ήταν Αμερικανοί πολίτες και ένας ήταν Δομινικανός.
The incident reportedly involved a private aircraft which crashed during an emergency landing at Las Americas Airport in the capital Santo Domingo - Helidosa Aviation Group announced. pic.twitter.com/N7P1IuvwEG
Ανάμεσα στα θύματα ήταν ο 38χρόνος Πορτορικανός μουσικός παραγωγός Jose A. Hernandez, πιο γνωστός ως "Flow La Movie", καθώς και η 31χρονη σύζυγός του και το μόλις 4 ετών παιδί τους.
Ο Hernandez ήταν κυρίως γνωστός για το τραγούδι του «Te Bote».
Κλείσιμο
Η πτήση ήταν καθ' οδόν προς τη Φλόριντα από το διεθνές αεροδρόμιο La Isabela στη Δομινικανή Δημοκρατία όταν έκανε την αναγκαστική προσγείωση και συνετρίβη μόλις 15 λεπτά μετά την απογείωση.
Σύμφωνα με το δηλωτικό της πτήσης, που περιήλθε στην κατοχή δημοσιογράφων, ανάμεσα στα θύματα είναι δύο παιδιά 4 και 13 ετών. Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει με προορισμό το Ορλάντο, κατά το έγγραφο, αν και η Helidosa ανέφερε πως πέταγε προς Μαϊάμι.
Όπως γνωστοποίησε το αεροδρόμιο, το αεροσκάφος «απογειώθηκε στις 17:09 (σ.σ. τοπική ώρα· στις 23:09 ώρα Ελλάδας) από το διεθνές αεροδρόμιο Λα Ισαβέλα (βορειοδυτικά της πρωτεύουσας) και υπέστη βλάβη περί τις 17:25, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και προσπάθησε να κάνει κατεπείγουσα προσγείωση στο αεροδρόμιο Λας Αμέρικας (νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας)», όμως συνετρίβη και «οι εννέα επιβαίνοντες σκοτώθηκαν κατά την πρόσκρουση».
Το αεροπλάνο έπεσε προτού μπορέσει να φθάσει στον διάδρομο. Μολαταύτα το αεροδρόμιο έκλεισε για περίπου δύο ώρες.
Είτε είστε φανατικοί του camping είτε σκέφτεστε να το δοκιμάσετε για πρώτη φορά, το Simos Camping προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για να ανακαλύψετε έναν διαφορετικό τρόπο διακοπών. Με σύγχρονες εγκαταστάσεις, υψηλό επίπεδο οργάνωσης και όλες τις απαραίτητες παροχές.
Από τους ασπροπίνακες, στα μαθητικά lockers και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αιθουσών διδασκαλίας: Tο πρόσωπο της εκπαίδευσης αλλάζει και μία ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.