Γαλλία: Πέθανε από Covid-19 σε ηλικία 112 ετών ο γηραιότερος Γάλλος

Γαλλία: Πέθανε από Covid-19 σε ηλικία 112 ετών ο γηραιότερος Γάλλος

«Ζούσε πάντα στο σπίτι του, αλλά κόλλησε την Covid και η κατάσταση επιδεινώθηκε, του έδωσαν οξυγόνο, έκαναν τα αδύνατα δυνατά, όμως τι περιμένετε… στα 112 χρόνια του…» είπε η  μοναχοκόρη του

marcel-meys
Ο γηραιότερος άνδρας της Γαλλίας, ο Μαρσέλ Μες, 112 ετών, πέθανε τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη σε νοσοκομείο της πόλης Βιέν αφού προσβλήθηκε από την Covid-19, όπως έγινε γνωστό από την κόρη του.

«Ζούσε πάντα στο σπίτι του, αλλά κόλλησε την Covid και η κατάσταση επιδεινώθηκε. Του έδωσαν οξυγόνο, έκαναν τα αδύνατα δυνατά, όμως τι περιμένετε… στα 112 χρόνια του…» είπε η Νικόλ Μπουαρόν, η μοναχοκόρη του.

Ο Μαρσέλ Μες γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου 1909 και εδώ και δεκαετίες ζούσε μόνος στο σπίτι του, μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου, όταν χρειάστηκε να εισαχθεί στο νοσοκομείο. Ήταν πρώην οδηγός ασθενοφόρου και είχε χηρέψει από το 1998.

Κλείσιμο


« Το καλό του χιούμορ, η καλοσύνη του, η ταπεινοφροσύνη του και η αιώνια αισιοδοξία του θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη μου », έγραψε στο Facebook ο δημαρχος της πόλης Σεν Ρομέν εν Γκαλ οπου ζούσε ο Μες και έστειλε τα «ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.





Ο Μες έγινε ο γηραιότερος Γάλλος στις 5 Οκτωβρίου, μετά τον θάνατο του Ζιλ Τεομπάλντ, ενός πρώην λιμενεργάτη και ψαρά από τη Μαρτινίκα, που είχε γεννηθεί στις 17 Απριλίου 1909.




Ειδήσεις σήμερα:

Σε πενθήμερη καραντίνα από αύριο όλοι οι ανεμβολίαστοι που θα φτάνουν στην Ιταλία από χώρες της ΕΕ

Στα 4.801 τα νέα κρούσματα και 77 οι θάνατοι - Δείτε το infographic με τα τελευταία στοιχεία για τον κορωνοϊό

«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας για τον αρνητή δικηγόρο Νίκο Αντωνιάδη, ζητεί να δικαστεί για ψευδείς ειδήσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης