Σε «θέση μάχης» οι ΗΠΑ, παραγγελίες χαπιών της Pfizer για 10 εκατ. Αμερικανούς

Σε «θέση μάχης» οι ΗΠΑ, παραγγελίες χαπιών της Pfizer για 10 εκατ. Αμερικανούς

Η Pfizer ανακοίνωσε ότι το αντιιικό χάπι της συνεχίζει να εμφανίζει αποτελεσματικότητα 89% στην αποτροπή νοσηλειών και θανάτων

koronoios-ameriki
Με νέα «όπλα» πολεμούν την πανδημία οι ΗΠΑ. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι αισθάνεται ενθαρρυμένος από τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer Inc για το αντιιικό φάρμακό της για την Covid-19 και αποκάλυψε ότι η κυβέρνησή του έχει παραγγείλει χάπια για τη θεραπεία 10 εκατομμυρίων Αμερικανών.

«Ο εμβολιασμός και το αναμνηστικό εμβόλιο παραμένουν τα σημαντικότερα εργαλεία που διαθέτουμε για να σώσουμε ζωές. Αλλά αν αυτή η θεραπεία εγκριθεί, και από τη στιγμή που θα γίνουν ευρέως διαθέσιμα τα χάπια, θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, στην πορεία μας για να βγούμε από την πανδημία», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε μια ανακοίνωση.

Νωρίτερα σήμερα η Pfizer ανακοίνωσε ότι το αντιιικό χάπι κατά της COVID-19 συνεχίζει να εμφανίζει αποτελεσματικότητα 89% στην αποτροπή νοσηλειών και θανάτων σε ασθενείς υψηλού κινδύνου και πρόσφατα εργαστηριακά δεδομένα υποδηλώνουν ότι το φάρμακο διατηρεί την αποτελεσματικότητά του κατά της γρήγορης εξάπλωσης του παραλλαγμένου στελέχους Omicron.

Ειδήσεις σήμερα:

Δραματική αύξηση των κρουσμάτων στη Βρετανία λόγω της Omicron, άνοδος 10% και στις νοσηλείες

Στάθης Παναγιωτόπουλος: «Τρικυμία» στο «Ράδιο Αρβύλα» εξαιτίας του revenge porn

«Καμία μυοκαρδίτιδα ως παρενέργεια εμβολίου στα παιδιά 5-11 ετών» λένε Παπαευαγγέλου-Θεοδωρίδου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης